Çıtlakkale Mahallesi 118 Sokak'ta bulunan Barış Apartmanı'nın havalandırma boşluğuna giren yavru kedi, burada mahsur kaldı. 4 gün boyunca kediye ulaşmaya çalışan ancak başarılı olamayan apartman sakinleri, son olarak AKUT ekibinden yardım istedi. Binaya gelen AKUT ekibi, kedinin bulunduğu 2'nci kattaki ev sahiplerinden Fatma Gökdemir'in izin vermesi üzerine banyo duvarını makineyle kırarak kediye ulaşmaya çalıştı. 

SÜT KOYDU, KAĞIT YAKTI

İp bağlayarak boşluğa inen AKUT’un Giresun Operasyon Sorumlusu Hikmet Aydın, burada insan elinin bile giremeyeceği kadar küçük delikler ve yatay boşluklar buldu. Süt koyup kediyi çağırmaya çalışan Aydın, bir sonuç alamayınca son çare olarak kağıt yakarak duman çıkartıp kediyi bulunduğu yerden kaçırmak istedi ancak bundan da sonuç alamadı. Akut'un kedi kurtarma operasyonu da başarısızlıksa sonuçlandı.

"BÜTÜN YOLLARI DENEDİK"

Yavru kediye ulaşmak için bütün yolları denediklerini belirten Hikmet Aydın, “Bina kolonları ve su tesisatları olduğu için kedinin bulunduğunu tespit ettiğimiz delikleri kıramadık. Bu nedenle de yavruya ulaşamadık. Ancak kedi burada ölmez. Apartman sakinleri besliyor, suyunu veriyor. Bilim, teknik hiçbir şeye yaramıyor. Afaki beklemeye de gerek yok. Gönül isterdi ki kurtaralım ama olmadı” dedi.

Apartman sakini Nurhan Tuncay ise kurtarma çalışmalarının böyle neticelenmesine üzüldüğünü dile getirerek, bundan sonra kediye bakmaya çalışacaklarını, yiyecek atarak besleyeceklerini, onunla beraber yaşayacaklarını söyledi.


HK(TM/AK)