Büyükşehir ve ilçelerinde 30 bin Rus'un yaşadığı Antalya'da, Özel Rusya Uluslararası Okulu 12 yıldır Rus müfredatına göre eğitim veriyor. Törende Rus öğrenciler, 25 Mayıs'ta sona erecek 2012- 2013 eğitim yılının ilk gününde velilerine ve öğretmenlerine birbirinden renkli gösteriler hazırladı. Törene Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko da katıldı.

Gösteriler sırasında iki öğrenci sahnede kendileri için hazırlanan pastanın mumlarını üfleyerek doğum günlerini kutladı. Dans gösterileri, müzik dinletileriyle devam eden yeni eğitim ve öğretim yılında okulun son sınıf öğrencileri, ders zilini birinci sınıflara teslim etti. Birinci sınıfların ders zilini çalmasıyla okulda eğitim ve öğretim yılı başladı.

TÜRKÇE SEÇMELİ YABANCI DİL

Antalya'da Rusların yoğun yaşadığı Lara'daki uluslararası okul, Rusya'da 1994 yılında yaşanan ekonomik krizden kaçıp Türkiye'ye yerleşen Viktor- Irina Bikkenev çiftine ait. Irina Bikkenev, okullarında bu yıl 70 çocuğun eğitim alacağını söyledi. Rus öğrencilerin yanı sıra, Antalya'da yaşayan Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi Kırgızistan, Moldova, Özbekistan gibi ülke pasaportuna sahip ailelerin de okullarını tercih ettiğini belirten Bikkenev, Türkçenin seçmeli yabancı dil olduğunu söyledi.

İngilizce ve Türkçe ağırlıklı okulda Rusya'da kabul edilen 9 yıllık zorunlu temel eğitimin hayata geçirildiğini kaydeden Bikkenev, tabi oldukları müfredata uygun olarak tüm branşlarda Türk ve Rus öğretmenlerin okulda görev yaptığını söyledi.