İnsan Hakları Derneği öncülüğünde Eğitim- Sen, DİSK, Halkevi, AKADER, Halk Cephesi, BDP, EMEP, ESP, ÖDP, TÖP-G, SDP, Sosyalist Parti ve Partizan tarafından düzenlenen eylem Sümerler Mahallesi'nde başladı. Yaklaşık bin kişi, 2 kilometre kadar yürüyüp, Ulus Meydanı'na geldi. Suriye bayrakları ve Beşar Esad posterleri taşıyan göstericiler, 'Suriye Irak ve Libya gibi olmasın' yazılı pankart taşıyıp, ABD ve AK Parti aleyhinde sloganlar attı. Davul- zurna eşliğinde protestolarını sürdüren grup adına Eğitim- Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal basın açıklaması okudu.

Ayhan Erkal, Hatay Valiliği'nin miting için izin vermediğini hatırlatıp, "Kentimizde bulunan kurumların Hatay Valiliği'ne yaptığı miting başvurusu reddedilmiştir. Hatay Valiliği bu kararla demokrasinin temel haklarından olan kendini ifade etme hakkını çiğnemiştir. Burada yöneticilere sesleniyoruz; emperyalizme karşı olmak, halkların kardeşliğini savunmak yasaklanır oldu. Valiliğin bu tutumu açıktan halkların kardeşliğine vurulmak istenen bir darbedir. Hiçbir kuvvet haklı mücadelemizi engelleyemez" dedi.

Bir süre daha ellerinde Esad ve Suriye bayraklarıyla eylemlerini sürdürüp, Arapça sloganlar da atan grup, olaysız dağıldı.