Mersin'de oturan ve reklam tabelası yapan bir firmada çalışan Mehmet Çetintaş, 3 Aralık günü, mesai arkadaşları 46 yaşındaki Yaşar Özsöz ve 45 yaşındaki Mehmet Ateş ile birlikte Ankara'daki bir iş için otomobille yola çıktı. Mehmet Ateş yönetimindeki otomobil, Aksaray kent merkezi girişinde mıcıra kapılması sonucu kontrolden çıkıp takla attı. Kazada sürücü Ateş, Özsöz ve Çetintaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Çetintaş, yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'daki Özel Medicana Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veren Çetintaş'ın, dün saat 18.00'de beyin ölümü gerçekleşti.

2 YIL ÖNCE ANNESİNE BÖBREĞİNİ VERMEK İSTEMİŞ

Bunun üzerine Konya Organ Nakil Koordinatörleri, Çetintaş'ın, organlarının bağışlanması için temasa geçti. Ailesi de Çetintaş'ın, diyaliz hastası olan annesi Aysel Çevik'e, 2 yıl önce böbreğinden birini vermek istediğini, doku uyumu sağlanmayınca da bağışlayamadığı için organlarının bağışlanması için vasiyet ettiği belirterek, organ bağışını kabul etti. Aysel Çevik de, oğlunun kendisine bağışlayamadığı organların başkalarına hayat vermesini çok istediğini söyledi.

3 KİŞİYE HAYAT VERECEK

Mehmet Çetintaş, bugün Konya Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Hazap ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından ameliyata alındı.

Yapılan operasyonda Çetintaş'ın, iki böbreği ve karaciğeri Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 3 hastaya, kornealarından biri de Konya Numune Hastanesi'ndeki 1 hastaya nakledilmek üzere alındı.

KARACİĞERİ 2 KİŞİYE NAKİL EDİLMEK İSTENDİ AMA OLMADI

Mehmet Çetintaş'ın karaciğerini ikiye bölüp, iki hastaya nakletmek istediklerini belirten İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ''Benim buradaki operasyona katılma nedenim, karaciğeri hastanın içinde ikiye bölmek istedik. Böldüğümüz karaciğerin bir parçasını Malatya'daki küçük bir hastaya nakletmeyi planladık. Ancak hastanın karaciğerini anatomik olarak uygun olmadığını gördük. Bunun üzerine tek kişiye nakil edilmesini uygun bulduk'' dedi.

Konya Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Hazap da, ''Hastamız, 2 yıl önce annesine bir böbreğini vermek istemiş ama doku uyumu sağlanmadığı için yapılamamış. Bunun üzerine daha önce organları bağışlama kararı almış. Çetintaş'ın, iki böbreği, karaciğeri ve bir korneası diğer hastalara nakledilecek'' dedi.

''AL ÖMRÜMÜ, KOY ÖMRÜNÜN ÜSTÜNE''

Mehmet Çetintaş'tan geriye kazadan 4 gün önce bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştığı, geçirdiği kazada hayatını kaybeden Kıvırcık Ali lakaplı türkücü Ali Özütemiz'in seslendirdi, 'Al ömrümü, koy ömrünün üstüne' adlı türkü kaldı.

Çetintaş'ın cenazesinin yapılacak otopsinin ardından memleketi Mersin'in Alsancak Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.



TYÖÇ(İA/AAA)