Tekkeköy İlçesi’nde oturan Zennure, 15 yaşındayken berdel usulüyle evlendi. 'Temel' adını verdikleri bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak ağabeyinin eşinden ayrılması üzerine, berdel usulüyle evlenen Zennure Çavuş da eşinden ayrılmak zorunda kaldı. 3 yaşına kadar oğluna kendisi baktı. Fakat Zennure'nin ikinci evliliğini yapması üzerine, Temel'e 8 yaşına kadar anneannesi baktı. Daha sonra da öz babası, Temel'i   Almanya’ya götürdü. En son 3 yaşındayken oğlunu gören Zennure, bir daha çocuğundan haber alamadı.

İKİNCİ EVLİLİĞİNDEN 8 ÇOCUK YAPTI

Zennure Özer, Fazıl Özer’le olan ikinci evliliğinden 8 çocuk dünyaya getirdi. Ancak küçük yaşta ayrıldığı oğlu Temel'in özlemini çeken Özer, kendi imkanlarıyla aramalarından sonuç alamayınca bir televizyon programına başvurdu. Almanya’nın Köln kentinde oturan 50 yaşındaki Temel Çavuş annesini 47 yıl sonra ilk defa televizyon ekranında gördü. Türkiye’ye gelen Çavuş annesine kavuşarak hasret giderdi.

'47 YIL HİÇ ANNE DEMEDİM'

Tekkeköy İlçesi’ne annesinin oturduğu eve ve kardeşlerinin yanına gelen Çavuş, 47 yıldır anne sevgisini hiç tatmadığını belirterek şunları anlattı:

"Ben 47 yıldır hiç anne demedim. Bu zamana kadar hiç sevgi yaşamamışım, şimdi anlıyorum. Anne sevgisi kardeş sevgisinin nasıl olduğunu şimdi anladım. Çok mutluyum. Kelimeler mutluluğumu ifade etmeye yetmez. Annemin nerede olduğunu bilmiyordum. Sokakta görsem yanımdan geçse tanımazdım. Daha önce aradım, ulaşmaya çalıştım ancak bir sonuç alamadım. Bundan sonra artık sürekli görüşeceğiz."

'ELİMDE SADECE KÜÇÜKLÜK FOTOĞRAFI VARDI'

Oğlunu en son 3 yaşında gördüğünü söyleyen anne Zennure Özer de duygularını şöyle dile getirdi:

"3 yaşına kadar oğluma ben baktım ancak ikinci evliliğimi yapınca 8 yaşına kadar annem ve kardeşlerim baktılar. Ben 3 yaşından sonra bir daha göremedim. Daha sonra da babası ve dedesi alıp Almanya’ya götürmüşler. Bir daha kendisinden de haber alamadım. Elimde sadece bir küçüklük fotoğrafı vardı. O fotoğrafla çocuklar ulaşmaya çalıştılar ancak bulamadık. Şimdi oğluma kavuştum çok mutluyum. Hasret gideriyorum."

'47 YIL SONRA 8 KARDEŞİ OLDU'

32 yaşındaki Murat Özer de, annesinin yıllardır ilk oğlunun hasretini çektiğini belirterek, "Ben ve kardeşlerim onu bulmak için çok uğraştık ama elimizde isminden başka bir bilgi yoktu. Bunca yıl sonra annem oğluna, biz de ağabeyimize kavuştuk. Onu hiç görmedik. Tabi çok farklı bir duygu. Bizim bir ağabeyimiz, onun da 47 yıl sonra 8 kardeşi oldu. Çok mutluyuz" diye konuştu.


YK(İS/COŞ) (FOTOĞRAF)