Bursa’nın Orhaneli İlçesi Karıncalı Beldesi’nde 10 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen olayda, psikolojik tedavi gören Murat Deniz, annesi 48 yaşındaki Embiya ve babası 57 yaşındaki Mehmet Deniz ile kahvaltı yaptı. Babasının evden ayrılmasının ardından cinnet getiren Murat Deniz annesini bıçaklayarak öldürürken, sesleri duyarak eve dönen babasını da ağır yaraladı. Besicilik yapan Mehmet Deniz yaralı halde köy kahvesine giderek, yardım istedi. Mehmet Deniz ambulansla hastaneye kaldırıldı. Annesini öldürüp babasını yaraladıktan sonra yakalanan Murat Deniz ise tutuklandı. 

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kasten yakın akrabayı öldürmek ve yaralamak suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve daha önce verdiği ifadelerde, "Sürekli rüyama giren birisi, anne ve bababım öldürmem gerektiğini söylüyordu. Uyandığımda kendi kişiliğimden çıkıp, başka bir karaktere bürünüyordum. Olay günün anne ve babamla birlikte yemek yedik. Babam daha sonra evden ayrıldı. Sonrasını hatırlamıyorum. Lise eğitimi sırasında psikolojik tedavi görmeye başlamıştım. Devam ediyordu. Komando olarak askerliğimi yaparken bana, 'Sosyal kişilik bozukluğu' tanısı konuldu. Rahatsızlığım nedeniyle hiç bir işte çalıştırılmadım. Ne olur beni tedavi edin, kurtarın" diyen Murat Deniz, mahkemede son söz olarak "Susmayı tercih ediyorum" dedi.

Duruşmada söz alan Mehmet Deniz'in avukatı Ebru Piri Kaya, Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin, müvekkili hakkında, ceza-i ehliyetinin olmadığı yönünde rapor verdiğini ifade ederek, "Müvekkilime, yasa gereği ceza verilemeyeceği için hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirlerine başvurulmasını talep ediyoruz" dedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Murat Deniz’e akıl sağlığı sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına, sanığın yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda tedavi altına alınmasına karar verdi.

Yasa gereği yaklaşık bir yıl gözetim altında tutulacak olan Murat Deniz, sağlığına kavuşması halinde serbest bırakılacak. Deniz'in durumunda bir değişiklik olmaması halinde ise tedavisine devam edilecek.


SB-(FK/AAA)(FOTOĞRAF)