Gaziantep'te yaşayan ve kendisi gibi öğretmen olan 31 yaşındaki Emrah Kabak'tan kazadan 8 ay önce boşanan Maksude Avcı, Adana'ya tayin istedi. Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Avcı, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Ziyapaşa Mahallesi'nde bir ev tutarak burada oğlu Umut Can Kabak ile yaşamaya başladı. 21 Ekim 2011'de evine gelen bir öğretmen arkadaşını yolcu eden Maksude Avcı ve kucağındaki oğlu, Kasım Gülek Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışırken, Korhan Yağ yönetimindeki 01 KY 009 plakalı otomobilin çarpması sonucu olay yerinde öldü. Gaziantep'ten ziyarete gelen Emrah Kabak ise, oğlunun ve eski eşinin cesedini görünce, şoka girip, gözyaşlarına boğuldu.

DURUŞMADA AĞLADI

Kazadan sonra polis karakoluna giderek teslim olan Korhan Yağ, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkında, 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık Yağ, karar duruşmasına çıktığı Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gözyaşı dökerek olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Geçen duruşmada, fazla süratli olmadığını ileri süren sanık Yağ, "Sağ yandan yavaş giden otobüs hafifçe sola doğru yönelmişti. Sol yanından geçmek istedim. Otobüsün önünden 1 ya da 2 kişi bu sırada yolun karşısına geçmeye çalıştı. Yavaşlayıp, bu kişilerle, otobüs arasından geçeceğimi düşündüm. Devam ederken 1 kişi daha yola çıktı. Çarpmamak için direksiyonu sağa çevirdim. Ancak, çarpmayı engelleyemedim" dedi.

"FREN YAPMADAN ÇARPTI"

Kazanın tek görgü tanığı Elife Gör ise "Ben 2 çocuğumla, Maksude de oğluyla yolun karşısına geçiyorduk. Ben ve çocuklarım yolu geçtik. Araç hızla gidiyordu. Fren yapmadan Maksude ile oğluna çarptı. Şoför sanıyorum ya dalgındı ya da cep telefonuyla konuşuyordu" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Kaza yerinde yapılan keşifte ise tali kusurlu olduğuna karar verilen sanık Korhan Yağ'ı, mahkeme heyeti, ölenlerin yakınlarının son duruşmada şikayetinden vazgeçmelerini de göz önünde bulundurup, 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 3 yıl 9 aya indirdiği hapis cezasını daha sonra 27 bin 300 lira adli para cezasına çevirip sanığın tahliyesine karar verdi.