Ege İlleri Kültür Sanat Turizm Tanıtım Platformu tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinlikte Ege Bölgesi'ni Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Muğla ve Uşak illeri temsil ediyor. Ankara'da faliyet gösteren vakıf ve derneklerin katılımıyla organize edilen ve Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başkentlilerle buluşan etkinlikte tarihi, turistik, kültürel, el sanatları, tarımsal ürünlerle turizm, sanayi ve ticaret değerlerinin yanı sıra kurulan standlarda Ege Bölgesi'ne özgü başta zeytin, zeytin yağı ve sabun gibi yöresel ürünlerin tanıtımı ve sunumu devam ediyor. Yöresel kıyafetleri ile de ilgi çekmeye çalışan Egeliler, mehteran takımı, zeybek ekibinin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Program kapsamında Manisalılar etkinliklerini Sakarya Meydanı'na taşıdı. Sakarya Meydanı'nd ki etkinliklere Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa İl Turizm ve Kültür Müdürü Erdinç Karaköse, Egem korteji üyeleri ve çok sayıda Egeli katıldı. Manisalılar Mesir ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinliklerde, Ankara'nın göbeği Sakarya Meydanı'nda Şehzade Mehteran Ekibi mehter marşları ile konser verirken, zeybek ekibi oyunları ile başkentlilere renkli ve heyecanlı dakikalar yaşattı.

MESİR MACUNU İÇİN KAPIŞTILAR

Temsili olarak Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman at üzerinde meydanda gösteri yaparken, konser sonrasında, at arabası üzerinden Ankaralılara mesir saçım töreni düzenlediler. Bu yıl ikinci kez Sakarya Meydanı'nın da mesir macunu saçım törenlerine tanık olan Ankaralılar, atılan macunlara sahip olmak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Daha sonra mehteran bölüğünün eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Sakarya Caddesi'nden Mitatpaşa Caddesi'ne kadar Şehzadeler Mehter ekibi marşları eşliğinde yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılırken yer yer mehteran bölüğü alkışlandı.

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Şehzade mehteran bölüğünün söylediği marşlara eşlik ederken, mehteran başından istekte bulundu. 'Yelkenler Biçilecek' marşını istekle söyleten Tanrıverdi, kendisi de eşlik etmeyi ihmal etmedi. Mehter takımının 'Türkiyem' marşını söylerken çok sayıda vatandaş tarafından birlikte tempo tutuldu.



HÖ(AY/BT)