ABD'de modern gazeteciliğin son dönemde yetiştirdiği en önemli muhabirlerden biri olan ve Ortadoğu'yu en iyi tanıyan 43 yaşındaki Anthony Shadid'in cenazesini almak için ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell ile birlikte eşi Nada Bekri Shadid, Adana Adli Tıp Kurumu'na öğle saatlerinde geldi. Eşi Nada Bekri Shadid, morga geçerek eşinin cansız bedenini son kez gördü. Bir süre morgda kalan Nada Bekri Shadid, ağlayarak Adli Tıp Kurumu'ndan çıktı ve Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil plakalı koruma aracıyla ayrıldı.

Cenaze işlemlerini takip eden Konsolos Daria Darnell'a ise New York Times'ın Türkiye temsilcisi Şebnem Arsu ile Amerikalı bir gazeteci eşlik etti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından morga gelen cenaze ekibi, Anthony Shadid'in cenazesini özel olarak hazırlayıp, tabuta yerleştirdi. Ardından da saat 14.00 sıralarında cenaze morgdan alınarak Adana Havalimanı'na götürüldü. Adana Konsolosu Daria Darnell'un Adli Tıp Kurumu'ndan uğurladığı gazeteci Anthony Shadid'in cenazesinin bugün saat 16.45'de THY'ye ait uçakla İstanbul'a götürüleceği, oradan da yarın Lübnan'a nakledileceği bildirildi.

New York Times'ın Türkiye temsilcisi Şebnem Arsu, cenaze işlemlerinin uluslararası taşımacılık kurallarına göre hazırlandığını söyledi. Türk Dışişleri Bakanlığı ile Türk hükümetinin kendilerine her türlü desteği sağladığını belirten Arsu, "Cenaze Lübnan'a götürülecek. Evrakın uluslararası kurallara göre düzenlenmesi biraz zaman aldı. Cenaze bugün İstanbul'a yarın da toprağa verilmek üzere Lübnan'a görülecek" dedi.

Öte yandan Amerikalı ünlü gazeteci Anthony Shadid'in, Suriye'den anlaştığı kaçakçılarla Türkiye'ye geçerken astım krizinden ölümüyle ilgili soruşturma, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülüyor.



FK,MK(BK/AAA)