Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Amasya'da, partisince düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonra hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Ergin, demokrasinin kesintiye uğramadan sürdürülebilir kılınması ve standartların yükseltilmesi için anayasa değişikliklerinin ve referandumun yapıldığını, bunların sonucunda yargı sisteminde önemli adımların atıldığını belirtti.

Ergin, "Daha önce bir icraat yapmadan önce basın ne der? Falanca kurumlar ne der? Amerika ne der? diye düşünen hükümetler var iken, bugün sadece milletinin gözünün içine bakarak, 'Ben bunu yaparsam milletim ne der' diye düşünen bir AK Parti hükümeti var“ dedi.

Konuşmasının sonunda Adalet Bakanlığı'nın çağdaş, etkin ve verimli olabilmesi için yaptıkları çalışmaları da anlatan Bakan Ergin, “Adalet Bakanlığımızın çağdaş etkin ve güven veren bir noktaya ulaşabilmesi için çok önemli adımlar atıldı. Bu adımların atılmasında 12 Eylül 2010 referandumunun çok önemli katkısı var" dedi.

Terör konusuna da değinen Bakan Ergin, "Dünyada hiçbir örgüt, terörle bir sonuç alamamıştır. Bu sefillerde sonuç alamayacaklar. Bizler bu alçakça saldırılar karşısında dayanışmamızı artıracağız. Omuz omuza vereceğiz büyük bir dayanışma örneği sergileyeceğiz ve bu illetin de üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Verilen iftar yemeğinden sonra belediye konukevinde bir süre dinlenen Bakan Ergin  karayolu ile Ankara'ya gitti.