Osmaneli ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muharrem Durutlar'ın, doğduğu günden beri baktığı ve 'Bingo'adını verdiği sokak köpeği, cami imamı tarafından tarlasına girdiği gerekçesiyle tüfekle vurdu. Yaralanan köpek, Durutlar tarafından Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Burada hemen ameliyata alınan Bingo’nun kangren olan sol ön ayağı kesildi. Ameliyat sonrası iyileşmeye başlayan Bingo'nun, bayramdan sonra merkezden çıkarılacağı bildirildi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ameliyatın ardından doğduğu günden beri baktığı köpeğini ziyarete gelen Osmaneli ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muharrem Durutlar, gözyaşlarına hâkim olamadı. Yıllardır baktığı köpeğin başına gelenlerin kendisini büyük üzüntüye soktuğunu belirten Durutlar olayı şöyle anlattı:

"Geçen hafta Cuma günü kooperatiften çıktığımda Bingo arkamdan geliyordu. Ben diğer hayvanlara yemek verirken bir silah sesi geldi. Dışarı çıktığımda Bingo'nun vurulduğunu gördüm. Oradaki vatandaşlar vuranı görmüşler. Bingo’ya ateş eden kişiye gittim ve caminin imamı olduğunu gördüm. Olay polise intikal etti. Ancak şikayetçi olmadık. İmama gerekenleri söyledim. Onun da bir can taşıdığını, köpeklerinde yaşamaya hakkı olduğunu ilettim."

'HAYATININ SONUNA KADAR BENİMLE YAŞAYACAK'

Olayın ardından veterinerlere gittiğini ancak bir çözüm bulamadığını anlatan Durutlar, "Daha sonra internetten Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni buldum. Hemen yola çıkarak buraya geldik. Bingo geldiğinde çok perişandı. Ama merkezdekiler çok yardımcı oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim" dedi. Bingo iyileştiğinde merkezden alarak Bilecik’e götüreceğini kaydeden Durutlar, "Bingo hayatının sonuna kadar benimle yaşayacak. Hayvanların da bizler kadar yaşamaya hakkı var. Sol ön ayağı olmasa da, onu yaşatmak çin elimden gelen çabayı göstereceğim" diye konuştu.



NG(FK/COŞ)