Olay, geçen 17 Ocak'ta meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Kılıç Mahallesi'nde oturan Ayşe Bilge, nefes darlığı çektiği gerekçesiyle 112 Acil Servis'ten yardım istedi. İl Özel İdare ekibi kapalı yolu ulaşıma açarken, Ayşe Bilge de paletli ambulansla evinden alındı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmek istenen Ayşe Bilge, iddiaya göre Kozlu Polikliniği'nin önünde inmek istediğini söyledi. Sağlık görevlilerinin ısrarına rağmen hastaneye gitmeyi kabul etmeyen Ayşe Bilge, poliklinik önünde ambulanstan indi.

Ayşe Bilge'nin durumu, 112 Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bildirildi. Olayın ardından yapılan araştırmada, Ayşe Bilge'nin 17 Ocak'ta Kozlu Polikliniği dahil kentteki hiçbir hastane ve aile hekimliğine başvurmadığı belirlendi. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerini gereksiz yere meşgul ederek kamu zararı oluşmasına neden olduğu gerekçesiyle Ayşe B. hakkında 2 hafta önce Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: EKİBİMİZ HASTAYLA POLEMİĞE GİRMEMEK İÇİN İNDİRMİŞ

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, normal günlere göre vaka sayısının 2 kat arttığı ağır kış koşullarında, ulaşımda güçlük çekilen bölgelerden alınan hastaların bazılarında acil endikasyon olup olmadığı hususunda tereddüt oluştuğunu söyledi. Dr. Cin, "Böyle bir hastamız, tedaviyi kabul etmeyip çarşı merkezinde ambulanstan inmek istemiş. Ekibimiz, polemiğe girmemek için hastayı çarşıda indirmiş. Hastanın o gün herhangi bir sağlık kuruluşuna müracaat etmediği de saptandı. Biz de konuyla ilgili şikayetimizi yaptık" diye konuştu.

'POLİKLİNİĞE GİTTİM, MUAYENE ETMEDİLER'

İl Sağlık Müdürlüğü'nün şikayetini DHA muhabirinden öğrenen 4 çocuk annesi Ayşe Bilge, gözyaşlarını tutamadı. Astım, yüksek tansiyon ve lenfoma kanseri tedavisi gördüğünü belirten Ayşe Bilge, "O gün nefesim sıkıştı. Kar nedeniyle evde elektrik yoktu. Damadıma ambulans çağırmasını söyledim. Ambulans da kar yüzünden eve kadar gelemedi. Damadım beni sırtında ambulansa götürdü. Ambulansta bana oksijen verildi. Kozlu Polikliniği'ne gittim. Ama orada bir şey yapmadılar. Muayene yapmadılar. Ben de damadımı aradım. Beni alıp kendi evine götürdü. Devlet böyle mi yapıyor? Utanmıyorlar mı beni oralara sürüklemeye? İlaçlarımı gelsinler de görsünler" dedi.



DS(EE/BT)