Uşak’ın tek kadın Ulusal Cirit Hakemi ve 2009 yılından bu yana Gökçedal Atlı Cirit Spor Kulübü bünyesinde Uşak Bayan Takımı’nın başkanlığını yürüten Aysun Yılmaz, Türkiye genelinde her yıl gösteri amaçlı en az 5 etkinliğe katıldıklarını belirtti. Bu yıl Manisa’nın Kula İlçesi'nde düzenlenen Beşibir Yerde Festivali, Muğla Seki Yörük Şenliği, Çivril Elma Festivali ve son olarak da Diyarbakır Karpuz Festivali’ne katılarak Uşak’ı tanıtmak için cirit gösterisi yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "Bayan atlı ciritçiler olarak ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerine giderek ülkenin 30 kişilik tek bayan takımı olan ekibimizle cirit gösterisi yapıyoruz. Amacımız Uşak’ın tanıtımı ve bizler de birer gönüllü elçiyiz. Gittiğimiz şehirlerde at üzerinde bayan sporcuyu gören vatandaşların ilgi odağı oluyoruz" dedi.

BİZE DE DESTEK VERİN

Aysun Yılmaz, Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit Federasyonu başta olmak üzere, valilik, belediye ve resmi kurumlardan hiçbir destek alamadıklarına dikkat çekti. Yılmaz, "Bayan ciritçiler olarak, gerekli desteği bulamadığımız halde kendi imkanlarımızla Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen festival ve şenliklerde ilimizi tanıtmak uğruna elimizden geleni yapıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz başta ata sporu cirite ve Türkiye’nin tek bayan cirit takımına destek olmalarıdır. Federasyonun illerdeki takımlara verdiği malzeme, ekipman yardımlarını Türkiye’nin tek bayan cirit takımına da vermesini istiyoruz. Cirit atlarımızın her birinin bize aylık masrafı ortalama 500 lira. Gittiğimiz yerlerde de tatmin edici ücretler alamıyoruz. Bunlar ancak gidiş dönüş masraflarını karşılayacak rakamlar. Devletimiz federasyona her yıl belirli rakamlarda bütçe ayırıyor ve biz bugüne kadar bir kuruş yardım alamadık. Varlığımızdan haberdar olan federasyon yetkililerinin ata sporuna gönül veren bayanlara destek çıkmamasını istiyorum" diye konuştu.

RAHVAN YARIŞLARIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

Yılmaz, 21 Ekim’de Konya Rahvan Yarışları’nda yapacakları gösterinin hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti. Aysun Yılmaz, "Konya Rahvan Yarışları, Federasyon tarafından ciritle birleştirildi. Bu yıl ilk defa rahvan yarışları ile birlikte cirit gösterisi yapılacak ve Uşak’ın bayan ciritçileri Konya’da bir ilke imza atacak" dedi.