Samsun'un Ladik İlçesi'ndeki Akdağ'dan yaklaşık 10 yıl önce Amasya'ya getirilen ve depolarda klorlandıktan sonra bir süre bekletilen içme suyunun taşındığı boruları, 4 gün önce Kızseki Köyü bölgesinde yaşanan heyelan nedeniyle zarar gördü. Yaklaşık 145 bin nüfuslu kent merkezine su verilemeyince, insanların mağdur olmaması için belediye daha önceden kullanılan ve sondajla yerden çıkarılan yedek su kuyularını devreye soktu. İşçiler tarafından su depolarda klorlandığı gibi bekletilmeden kent merkezine verilmeye başlandı. Bu suyu içenlerden yaklaşık 800 kişi ishal şikayeti nedeniyle hastanelere akın etti.

VALİ ÖZ: "YAKLAŞIK 800 KİŞİ HASTANELERE MÜRACAAT ETTİ"

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, ishal şikayetlerinin artması üzerine Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Öz, "Olay vatandaşlarımız tarafından söylendiği gibi bir salgın olmadığı bana iletildi. Klorlamanın etkisi ile bazı yetişkin kişilerde ve çocuklarda ishal vakası görülmüş. Ama bu geçici bir durum. Sağlık Müdürlüğümüzün ve hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre 2 günlük sürede yaklaşık 800 vatandaşımız ishal olmuş" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEMİR: "SUYUMUZ TEMİZ"

Amasya'nın AK Partili Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yazılı olarak yaptığı açıklamada Samsun Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürülüğü'nce analiz yapıldığını, su kaynaklarının ve musluktan akan suyun temiz olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Özdemir açıklamasında "Şehrimizdeki suların temiz olması bizim vatandaşlarımıza karşı ödevimizdir. Sularımızın temizliğine önem veriyor, bu konuda ekiplerimizle çalışıyoruz. Samsun Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürülüğü ekiplerinin yaptığı çalışmanın sonucunda ortaya çıkan rapor da çalışmalarımızda başarılı olduğumuzu gösteriyor" diye belirtti.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ KONUYU ARAŞTIRIYOR

Amasya Sağlık İl Müdürü Dr.Ömer Deniz de, son günlerde ishal şikayeti ile hastanelere başvuran hastaların sayısında artış olduğunu söyleyerek, "Bunun sebebinin kesinlikle su olduğunu söyleyemeyiz. Hastalardan alınan örnekler incelendikten sonra kesin sebebini öğreneceğiz" dedi. Öte yandan kente dün akşamdan itibaren ana borulardan su verilmeye başlandı.



ST(İS/AAA)(FOTOĞRAF)