Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe ve Dağlıoğlu mahallelerinde geçen hafta 7 saat arayla yolda yürüyen iki kadının boynundaki altın zinciri kapkaç yoluyla çalındı. Polise başvuran mağdur kadınlar, altın zincirleri kapıp kaçan kişinin, 10 metre kadar ileride bekleyen siyah renkli otomobile bindiğini, araç içinde de 4 kişi olduğunu anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timi, olayların yaşandığı bölgede araştırma başlattı. Otomobili Gülbahçe Mahallesi'nde fark eden polisler, peşine düştü. Ara sokaklarda izlerini kaybettirmeye çalışan şüpheliler, otomobili durdurup, yaya olarak kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacada Şahin T., 19 yaşındaki Enes B., 17 yaşındaki T.D. ile 17 yaşındaki M.C. yakalandı. Otomobilde yapılan aramada ise çalınan altın zincirlerden biri bulundu. Kiralandığı saptanan otomobile el konuldu.

Gözaltına alınan ve sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 4 şüpheliyi kapkaç mağduru kadınlardan Z.B. teşhis etti. Şüphelilerden Şahin T.'nin 'hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından çok sayıda kaydı olduğunu, olaydan 3 gün önce de cezaevinden çıktığı belirtildi ve uyuşturucu parası bulabilmek için kapkaç yaptığı iddia edildi.

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Polislerin arasında Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan şüphelilerden Şahin T., görüntü almaya çalışan gazetecilere küfredip, saldırmaya kalkıştı. Şüpheli, bir süre geri geri yürüyerek, yüzünü gizlemeye çalıştı.



FK(OA/CK)



Şahin T.: Tunç

Enes B.: Budak