Ali Şen, Bodrum Antik Tiyatro'da, haziran ayı ortasında yapılacak Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili basın açıklamasının ardından Fenerbahçe -Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalıkavak Belediye Başkan Vekili CHP'li Nevcihan Özcan'ın koluna girdiği Ali Şen, antik tiyatroyu gezerken şunları söyledi:

"Yaşanan olaylar dünyanın dört bir yanındaki derbi maçlarından sonra görülebilecek nitelikte. Çok germemek, üzerinde çok düşünmemek gerekir. Geleceği kine boğmaya kimsenin hakkı yok. Ancak Şiddet Kanunu da uygulanmalıdır. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye gönül vermiş kişiler, Türk misafirperverliğinin ne olduğunu bilen kişilerdir. Bu yüzden derbi sonrası olayları kimse sırf Fenerbahçe'de oldu diye yorumlamasın, suçlamasın, üzülüyoruz. Zaten bütün bir yılı üzüntülü geçirdik. Galatasaray-Beşiktaş arasında oynanan maçlardan sonra bunlar olmuyor mu? Olaylara karışanların hepsi Fenerbahçelidir. Hepsi bizim insanımızdır. Herkesin sevinci ve üzüntüsünü aynı şekilde göstermesini bekleyemeyiz. Bu nedenle bu tür olayların üzerine fazla gitmenin bir anlamı yok."

UZAY YOLCUSU

Ali Şen 1 Haziran 2014 tarihinde uzaya gitmek için de şimdiden hazırlıklara başladığını belirterek, "Uzay mekiğine Karayipler'deki Kuraçava Adası'ndan bineceğim" dedi.