Pegasus Hava Yolları 2 Nisan'dan itibaren karşılıklı Şanlıurfa-İstanbul seferlerini başlattı. Şanlıurfa seferlerinin başlamasının ardından bugün kente gelen Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti. Ali Sabancı, Şanlıurfa'da bulunan GAP Havaalanı'nın Türkiye’nin en büyük havaalanları arasında bulunduğunu belirterek, "Peygamberler şehri olan, önemli turizm merkezi Şanlıurfa'ya seferlerimizi başlattığımız için mutluyuz. Hava yolları taşımacılığı artık lüks olmaktan çıkıyor. Eğer Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapacak bir ülke olacaksa ulaşımın ucuz olması lazım. Senelerdir Şanlıurfa’ya bir havayolu uçuyordu. Biz buraya sefer yapmaya başlayınca bu firma fiyatlarını 100 lira indirmeye başladı. Bu çok güzel, rekabet kaliteyi getiriyor. Artık tüketicinin mağduriyeti sona eriyor. Dolayısıyla bir bir bu tekel duvarının tuğlalarını kıracağız. Artık insanlar uçağa para vermek istemiyor. Ucuza kaliteli ve tam zamanında uçmak istiyor" diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, GAP'ın başkenti olan Şanlıurfa'dan başta Irak'ın Erbil kenti olmak üzere yurtdışı seferleri yapılmasını istediklerini de dile getirdi.

Ali Sabancı, valilik ziyaretinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ile birlikte, sahibi olduğu hava yolları firmasının düzenlediği tanıtım toplantısına katıldı. Herkesin uçağı tercih etmesini istediklerini ve en uygun fiyatı sunma çabası güttüklerini vurgulayan Sabancı, şöyle konuştu:

"Uçmayan kalmasın diye en uygun fiyatlarla hizmet veren Pegasus Hava Yolları olarak, 6 yılda 32,8 milyon tarifeli misafirimizi varmak istedikleri destinasyonlara güvenli ve tam zamanında taşıdık. 2005’ten bu yana 25 milyon misafirimizi 100 TL’nin altında, 9 milyon misafirimizi ise 50 TL’nin altında fiyatlarla uçurduk. 2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olduk. 2012 yılının ilk 3 ayını geride bıraktığımız bugünlerde iç hatlardaki pazar payımız yüzde 24’e, dış hatlardaki pazar payımız da yüzde 10’a yükseldi. Türkiye’nin yeni nesil havayolu olma misyonumuz çerçevesinde, hem filomuza hem de uçtuğumuz destinasyonlara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Bu ay itibarıyla Şanlıurfa ile İstanbul arasında da ucuz ve kolay uçuşun yolunu açmış bulunuyoruz. Bu sabah bu törene filomuzun en yeni üyesi olan, 30'ncu Boeing 737-800’ümüz Öykü ile uçtuk. Öykü, Türkiye’de havacılık sektörünün en büyük özel yatırımı olan 40 uçaklık Boeing 737-800 yatırımımızla ailemize en son katılan uçağımız. Bu ayın son haftalarında Berra’yı da filomuza katmaya hazırlanıyoruz. Öykü, Berra ve filomuza yakın aralıklarla katılan tüm yeni uçaklarımızla Pegasus misafirleri, haftada 4 gün karşılıklı olarak Şanlıurfa’dan İstanbul’a ve İstanbul bağlantılı olarak yurt dışında tam 20 noktaya ekonomik ve tam zamanında seyahat edebilecek. Bu bağlantılarımızla Şanlıurfa’ya ve bölgeye yeni bir dinamizm getirerek, bölge turizmine değer yaratmakta bir pay sahibi olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz."



AL (HK/AAA)