Şanlıurfa Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Alevi vatandaşların yaşadığı Sırrın Mahallesi'nde inşaatı süren Cem Evi için İl Genel Meclisi'nden yardım talebinde bulundu. Taleplerini dilekçe ile dile getiren derneğin başvurusu, bugün yapılan İl Genel Meclisi'nde gündeme geldi. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Cem Evi için istenen yardım dilekçesini okuduktan sonra, "Bizlere gelen taleplerde insanların diline, dinine kesinlikle bakmıyoruz. Bizim için önemli olan hizmettir. Cem Evi resmi ibadethane olmadığı için bu gündem maddesini Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale etmemiz gerekiyor. Biz camilerimize de nakdi yardım yapamıyoruz. Komisyon uygun görürse, inşaat malzemesi alımına katkıda bulunabiliriz" dedi.

Toplantıya katılan ve dilekçeyi meclise sunan Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Atalar da söz isteyerek, talebini yineledi. Şanlıurfa'da 15 binin üzerinde Alevi yurttaş bulunduğunu aktaran Atalar, "Türkiye'de gerçekten kağıt üzerinde demokrasi, laiklik ve insan hakları yoksa bizim inancımız olan Alevi düşüncesine de bu meclisin katkı sunacağına gönülden inanıyorum. Biz bu meclisten nakdi yardım talebinde bulunmuyoruz. İnşaat için gerekli malzemeler konusunda destek bekliyoruz. Şanlıurfa'da 15 bin üzerinde Alevi vatandaş yaşamaktadır. Bu insanların cenazelerini kaldıracağı yerleri yoktur. Bu insanlar kendi cenazelerini camilere götürüyorsa, bu laiklik değildir, Türkiye'nin bir ayıbıdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cem Evi'ne yardım yapılması yönündeki talep, incelenmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.



AL (HK/AAA)