Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümünü soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine bugün Ankara'dan gelen 3 savcı ile bilişim uzmanları, Düzce Jandarma Komutanlığı'nda inceleme yaptı. Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonunun usulsüz olarak, uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili olarak düzenlenen operasyon sırasında listeye dahil edilerek dinlendiği iddiasıyla ilgili incelemede bulunulurken, bazı bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu. Soruşturma kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, 1 yarbay, 1 astsubay başçavuş ve 2 uzman çavuşun evinde arama yapıldığı öğrenildi. Kent merkezinde bulunan Düzce Askerlik Şubesi'nin yanındaki Düzce Jandarma Komutanlığı'na ait lojmanlarda aramalar devam ediyor.

Düzce Jandarma Komutanlığı ve lojmanlarda yapılan arama ile ilgili olarak yetkililer bilgi vermedi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Düzce Jandarma Komutanlığı'ndan görevli iki subayın Albay Çillioğlu'nun ölümünden 3 yıl sonra Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen sahte belgeyle silahları alıp, bir süre sonra teslim ettiği de belirlenmişti.

DİĞER İLLERDE ARAMA

Malatya Başsavcı Yektili Özden Doğan, konuya ilişkin Düzce'nin yanı sıra Muş, Erzurum, Adana ve Van'da da bazı adreslerde arama yapılmasına ilişkin talimat verildiğini belirtti. Başsavcı Vekili Doğan, 1' emekli 7'si muvazzaf 8 asker hakkında gözaltı kararı verildiğini söyledi.