Alara Oteller Grubu tarafından düzenlenen Alara 1'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, final konseriyle sona erdi. Alara Star Otel'de 3 Temmuz'da başlayan festivalin kapanış konseri, dün gece Alara Park Otel'de düzenlendi. Türkiye, Macaristan ve Azerbaycan'dan 'Umut Trio', 'Renata Quartet' ve 'Alara Quartet' adlı gruplar izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Türk müzisyenlerden oluşan Alara Quartet'in konseriyle başlayan gecede, daha sonra Dilara Kerimova'nın eşliğinde Azeri vokal Mohammed Gorji ve Günay Kasımova'dan oluşan 'Umut Trio' sahneye çıktı. Azeri sanatçılar söyledikleri 'Evleri Var Hana Hana' ve 'Sarı Gelin' türküleriyle izleyenlerden alkış aldı. Vokalist Renata Csöke ve ekibinin caz konseri ile devam eden gece, 3 müzik grubunun aynı anda sahneye çıkmasıyla sona erdi. Konser sonunda Alara Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Gürel, festivalin sanat yönetmeni Ali Can Güzel'e plaket verdi.

Festivalin sanat yönetmeni Ali Can Güzel, bu festivalin dünyada başka bir örneği olmadığını belirtti.

"EŞİ BENZERİ YOK"

Festival teklifini aldığında başta şaşırdığını kaydeden Güzel, "Festivaller genellikle belediye, vakıf veya dernekler tarafından düzenlenir. İlk kez bir otel grubu festival düzenliyor. Bunu bir oteller grubunun düşünmesi beni çok heyecanlandırdı. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir organizasyon gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda daha fazla ses getireceğine inanıyorum" dedi.

Alara Park Otel Genel Müdürü Murat Demircan ise festivali gelecek yıl seyahat acenteleri, otel dernekleri ve belediyelerle ortak çalışmalar yaparak düzenlemek istediklerini söyledi.