Antalya'nın Alanya İlçesi, yerli ve yabancı turistlerin tatil için tercih ettiği bölgelerin başında yer alıyor. Özellikle yabancıların tatilin yanı sıra yaşamak için de tercih ettiği ilçe, yılda 3 milyon turist ağırlıyor. Ekonomisi ağırlıklı olarak turizme dayanan ilçede 641 turizm tesisi bulunuyor. Toplam 146 bin 500 yatak kapasitesine sahip ilçenin turizm geliri ise yaklaşık 2.5 milyar dolar. 90 ülkeden 23 bin yabancının yaşadığı ilçe, 150 bin yatak kapasitesiyle tek başına pek çok ülkeden daha fazla potansiyele sahip. Özellikle ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte ilçede, turizmdeki beklentiler de arttı.

Özellikle tanıtımlarda kullanılmaya başlanılan 'havalimanı'nın gelecek yıldan itibaren turist sayısında önemli artış sağlaması bekleniyor. Sektördeki bu beklentiden dolayı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Alanya'yı yurt dışında fuarlarda tanıtmak için 'kısa', 'orta' ve 'uzun' metrajlı film çekmek için proje başlattı. 1.5 yıl önce projelendirilen çalışma için çekimlere start verildi. 150 bin liraya mal olacak tanıtım filmlerinin yeni fuar sezonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tanıtım filmlerinde ilçenin turizmi, ekonomisi, yerleşik yabancıların hayatı, eğlence merkezleri, sportif aktiviteler, tarihi ve ören yerleri, plajları ayrıntılı şekilde yer alacak. Tanıtım filmleri, turizm fuarları, uluslararası toplantılar, sunumlar, web sitesi ve televizyonlar ile birçok ülkede LED ekranlarda gösterilecek.

'GÖSTERECEK FİLMİMİZ YOKTU'

ALTİD Basın Sözcüsü Hayriye Sadullahoğlu Argun, bugüne kadar Alanya'yı tanıtan çok amaçlı bir film çekilmediğini söyledi. Argun, bu projenin yaklaşık 1.5 yıl önce hazırlandığını ve Antalya'dan bir prodüksiyon firması ile anlaşarak tanıtım filmi çekimlerine başladıklarını belirtti. Argun, "Bugüne kadar turizm fuarları, toplantı, sunum ve televizyon reklamlarında kullanmak için elimizde bir tanıtım filmi yoktu. Bunun sıkıntısını gittiğimiz her turizm fuarında çok fazla yaşadık. Standımızı ziyaret eden insanlara gösterecek bir tanıtım filmimiz yoktu" dedi.

150 BİN LİRAYA MAL OLACAK

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise çekimlerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve demoları göreceklerini söyledi. Aydoğan, tanıtım filmlerinin 150 bin liraya mal olacağını belirtti. Aydoğan, "75 bin lirasını ALTSO, 75 bin lirasını ise ALTİD karşılayacak. Tanıtım filmlerinin süresi ise 3 saniyeden 20 dakikaya kadar değişik metrajlarda olacak" diye konuştu.

GENİŞ İÇERİKLİ İLK FİLM

ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu da hazırlanacak filmin sadece turizm fuarlarında kullanılmayacağını dile getirdi. Tanıtım filmlerinin her alanda kullanılmasının planlandığına değinen Kaptanoğlu, şunları kaydetti:

"Alanya'nın tanıtımı için daha önce geniş içerikli bir film çekilmedi. Antalya'dan anlaşma yaptığımız bir prodüksiyon firması yaz sezonu boyunca festival, şenlikler, sportif faaliyetler gibi çeşitli etkinliklerin çekimlerini de yapacak. Filmde, özellikle Alanya'yı öne çıkaran Alanya Kalesi, Gazipaşa Havalimanı, Alanya Marinası, limanı, yat turları, yamaç paraşütü, uluslararası spor aktiviteleri, mağaralar, yabancıların yaşamları, plajlar, yani kısacası akılda kalacak ve ilçeyi tanıtacak her türlü obje kullanılacak. Filmin hazırlanması kış aylarını, yani fuar sezonunu bulacak."