Aladağlar'a tırmanışa geçen Ukraynalı 2'si kadın 9 dağcıdan birinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine, 8 dağcı da, jandarma eşliğinde Adana'nın Karaisalı ilçesine getirildi.

Dün saat 14.00 sıralarında Karaisalı ilçesinden Kapıkaya Kanyonu'na giriş yapan 9 dağcı, bir süre ilerledikten sonra 33 yaşındaki Feliks Karchemskyi, rahatsızlandı. Arkadaşının durumunun ciddi olduğunu gören Nataliia Kudlai, GPS cihazı yardımıyla yakındaki Kapıkaya Köyü'ne ulaşarak, köylülerden yardım istedi. Köylülerin yardımıyla Karaisalı İlçe Jandarma Karakolu'na ulaşarak durumun bildirilmesi üzerine, hastaneden alınan bir ambulansla birlikte jandarma olay yerine gitti. Sağlık görevlilerinin, Feliks Karchemskyi'nin öldüğünü bildirmesi üzerine cenaze ambulansla Karaisalı Devlet Hastanesi'ne, diğer 8 dağcı ise jandarma karakoluna getirildi. Karakolda ağırlanan 8 dağcı, geceyi geçirmek üzere Karaisalı Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Merkezi'ne yerleştirildi.

Yetkililer, dağcıların yanlarında rehber bulunmadığını ve tırmanış için herhangi bir izin alınmadığını belirtti. Ukraynalı 9 kişilik dağcı grubun Kapıkaya Kanyonu'ndan giriş yaptıkları Aladağlar'da 18 günlük tırmanış gerçekleştirerek, Erciyes Zirvesi'ne ulaşmayı hedefledikleri öğrenildi. 8 dağcının jandarmaya ifade verdikten sonra tırmanışa devam etmek istedikleri bildirildi.

Kalp krizi geçirerek öldüğü belirtilen Feliks Karchemskyi'nin cenazesi otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ukraynalı dağcıların isimleri şöyle:

Feliks Karchemskyi (Ölen dağcı), Nataliia Kudlai, Oleksandır Bilousko, Roman Kozarenko, Andrii Borovenskyi, Volodynyr Shpota, Yuliia Yorasova, Maksym Batsenko ve Stanislav Karchemskyi.

CK(CK/SSA)