AÜ, yaptığı başarılı çalışmalar ve tıp tarihine geçecek operasyonlara imza atması sayesinde 'Bilim ve İnsanlığa Hizmet' dalında yarışmaya aday gösterildi. Uluslararası prestije sahip böylesine önemli bir ödüle aday gösterilmekten dolayı çok gururlandıklarını dile getiren AÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, şunları söyledi:

"Akdeniz Üniversitesi olarak her alanda insanlığın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Bilimden sanata, sağlıktan spora her alanda tüm dünya Akdeniz Üniversitesi'nin başarılarını konuşuyor. Dünyada bir ilke imza attığımız kadavradan rahim nakli, Türkiye'nin ilk çift kol nakli, Türkiye'nin ilk tam yüz nakli, Türkiye'nin ikinci çift kol nakli gibi sağlık alanında devrim yaratacak operasyonlar yaptık ve birçok kişiye umut olduk. Bundan sonrada yapacağımız çalışmalarla insanlığın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

İspanya'daki Asturias Prensi Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak sekiz farklı kategoride 'Asturias Prensi Ödülleri' veriliyor. Ekim ayında sonuçları açıklanacak ödülün değeri 50 bin euro.



YA(HA/CK)