Sağlık çalışanlarıyla toplantı yapmak için Karaman'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Vali Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Akdağ, internet ve televizyonlarda satılan sağlık ürünlerinin alınmaması konusunda uyarıda bulunarak hasta olan kişinin aile hekimine başvurması gerektiğini söyledi.

28 ŞUBAT SORUŞTURMASI

Akdağ, bir gazetecinin 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorusu üzerine soruşturma kapsamındaki gözaltılarla ilgili adli sürecin devam ettiğini, bu nedenye birşey söylemesinin doğru olmayacağını anlattı. Akdağ, şunları söyledi:

''Ben 28 Şubat sürecini üniversitede yaşadım. Arkadaşlarım, öğrencilerim, çevremizdeki birçok kişiyle ilgili birçok baskı unsuruyla karşılaştık. Fişlenenler, bir demokratik ülkede olmaması gereken işler oldu. Türkiye daha gelişmiş bir demokrasiye doğru hızla yürüyor. Dolayısıyla demokrasiyi doğrudan ya da dolaylı olarak sekteye uğratmakta TBMM'nin iradesi üzerinde ya da meşru hükümetlerin iradesi üzerinde vesayet oluşturan, oluşturmaya çalışan bütün unsurlar şükürler olsun ülkemizden birer birer temizlendi.''

"ADALET YERİNİ BULACAK" 

Adaletin yerini bulacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son olaylarla adaletin yerini bulacağını, demokrasinin geliştiğini gördüğünü söyledi. 12 Eylül darbesi sanıklarının yargılanması ile ilgili referandum sürecinde muhalefet partilerin, karşı çıktığını belirten Akdağ, şu an muhalefetin davaya müdahil olduğunu hatırlattı. Akdağ, şöyle dedi:

"Oylamalarda 'hayır' oyu veren ya da girmeyen ana muhalefet partisi ve diğer partiler, şimdi 12 Eylül yargılamasına müdahil oldular. Seviniyoruz, sonunda gerçeği gördüler. 28 Şubat ile ilgili olarak da öyle. Benim sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyem daha sonra mahcup olacağı, utanacağı, yüzünün kızaracağı şekilde beyanatlarda bulunmamasıdır. O da herkes gibi demokrasiye sahip çıkmalıdır.''

Bakan Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından Karaman Devlet Hastanesi'ni gezdi, personelle birlikte yemek yedi. Akdağ, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'yu ziyaretinde de Türkiye'nin bisiklet, yürüme ve açık egzersiz alanlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Akdağ, Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde de '4+4+4' kademeli eğitim sistemine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Akdağ, "O 1950'de sandık milletin önüne konduğu andan itibaren millet bir daha bunlara geçit vermedi, vermeyecek de. Çünkü milletin ruh kökü ile milletin değerleriyle barışık durmuyorlar. Neden bu '4+4+4'e bu kadar karşı çıktılar. Ne yanlış var? Hadi gelsin söylesinler. Tamamen çocuklarımızın geleceği için çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için düzenlenmiş bir kanun. 'Niye bu kadar karşı çıktınız. Neden Tandoğan meydanlarına dökülerek grup toplantımızı, Tandogan Meydanları'nda yapacağız' dediniz. Ona da en iyi cevabı Ankara Büyükşehir Belediye Başkaın Melih Gökçek verdi. Fotoğrafları çekti ortaya koydu" diye konuştu.  Bakan Akdağ, daha sonra yapımı devam eden yeni hastane inşaatını inceledi.

MKY,HD(İA/İD)