Akçakale'de 5 kişinin ölümüne yol açan patlama öncesi Suriye tarafından atılan dört top mermisinin Akçakale Sınır Kapısı'nda bulunan Gümrük Müdürlüğü bahçesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bahçesine isabet ettiği belirledi. Gümrük Müdürlüğü bahçesine isabet eden iki top mermisinin düştüğü yerlerde çukur açtığı, patlama sonrası etrafa çok sayıda şarapnel parçasının saçıldığı görüldü.

Gelişmelerin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Akçakale'ye geldi ve 2 top mermisinin düştüğü Gümrük Müdürlüğü'nde inceleme yaptı. Gümrük Müdürlüğü görevlilerinden bilgi alan Bakan Yardımcısı Metin, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Fatih Metin, "Hepimiz buradayız, görevimizi yapıyoruz. Türkiye olarak 5 vatandaşımızın ölümüne yol açan saldırı sonrası gerekli karşılığı verdik. Hükümetimiz bu konuda gerekli açıklamaları yapıyor. Vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istiyoruz" dedi.

SINIRA ZIRHLI ARAÇLAR KONUŞLANDIRILDI

Öte yandan, Akçakale ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Öncül Köyü yakınlarında askeri zırhlı araçların konuşlandırıldığı ve namluların Suriye yönüne çevirdiği görüldü. Sabah saat 06.45'te birkaç dakika aralıklarla Türkiye tarafından yapılan top atışlarının da durması dikkat çekti.

Öte yandan Suriye yönünde günlerdir sıkça gelen top sesleri, bugün hiç duyulmadı.

İLÇE MERKEZİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Gelişmelerin ardından tedirgin olan Akçakale halkı, sabah saatlerinden itibaren  Kaymakamlık önünde toplanmaya başladı. Zaman zaman öfkelenen kalabalığın taşkınlık çıkarma ihtimali üzerine Akçakale Kaymakamlığı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. İlçede olası gerginlik ihtimali üzerine Şanlıurfa'dan çok sayıda polis ile Akçakale Jandarma Komutanlığı'ndan askerler sevk edildi.



(HK/BT)