İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de, ordu birlikleri ile muhalifler arasında geçen salı günü Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne sınır olan Telebyad ilçesinde çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede, muhalifler çarşamba günü Akçakale Sınır Kapısı'na yakın mesafedeki Telebyad Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Suriye bayrağının indirildiği sınır kapısına Özgür Suriye Ordusu bayraklarını asan muhalifler, şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezindeki stratejik noktaların da kontrolünü sağladı.

Muhaliflerin ilçede hakimiyeti ele geçirmesi üzerine Suriye ordu birlikleri Telebyad'a yönelik top atışı başlattı. Suriye ordusunun Telebyad'da bulunan muhaliflere yönelik başlattığı top atışları Türkiye tarafında da paniğe yol açtı. Top atışlarının isabet aldığı ilçedeki yerleşim birimlerinden yükselen dumanlar Akçakale'den çıpla gözle izlenirken, yetkililer 3 gün boyunca eğitime ara verilen ilçede vatandaşları sınır bölgesine yaklaşmamaları konusunda uyardı.

TOP ATIŞLARI AZALDI

Şiddetli çatışmalara sahne olan Telebyad'da, dün ve bugün ise silah seslerinin kesilmesi dikkat çekerken, ordu birliklerinin ilçe merkezine yaptığı top atışlarının ise azaldığı fark edildi. Bugün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yaklaşık 10 top atışı yapıldı. Yapılan top atışlarının ardından Telebyad'daki bazı yerleşim birimlerinden dumanlar yükseldiği görüldü.

Öte yandan dün zırhlı araç ve uçaksavar takviyesi yapılan Akçakale'nin Suriye sınırında askeri devriye sayısının da arttığı bildirildi.



(HK/SS)