AK Partili kadınlar, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla 22 - 26 Kasım arasında düzenleyecekleri ‘Farkındalık Kampanyasına’ bugün gerçekleştirdikleri yürüyüşle başladılar. AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal’ın da aralarında olduğu il ve ilçe teşkilatlarına bağlı kadın üyeler yağmurdan korunmak için sarı yağmurluk giydiler. Yürüyüşe başta Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olmak üzere bazı ilçe başkanları da destek verdi.


Yürüyüşün ardından İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Topal, üzerlerine düşen sorumluluğu hatırlamak için toplandıklarını ve bunun başlangıç noktası olduğunu söyledi. Konuşmasına yürüyüşü düzenleyen teşkilattaki kadın üyelere ve yürüyüşe katılarak destek veren erkeklere teşekkür ederek başlayan Özlem Topal, “Sarı eldiven dünyada kadına karşı şiddetin temsilcisi. Kadınlar genelde temizlik için eldivenleri takar ama biz bir anlamda şiddete karşı temizlik harekatı için temsili olarak takmış durumdayız. Kadına şiddet dünyanın sorunu. Bugün burada kendimize düşen sorumluluğu hatırlamak için toplandık. Bugün bir başlangıç noktası. Pazar gününe kadar buradayız. Stand kurduk. Bu standımızda avukatlar, psikologlar var. Biz bize gelen kadınları dinleyeceğiz. Çözüm yollarını anlatacağız. Bir el broşürü yaptık. Şiddet dediğimiz şeyi uygulayan kişinin anladığı dilde kadınlara bundan kurtulmanın yollarını anlatacağız" dedi.


‘KADINLARIN YANINDAYIZ’


Yürüyüşe katılarak AK Partili kadınlara destek veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da kadınların yanında olduklarını söyledi. Demircan, “Bu dünyada her yerde şiddetle ilgili insanlık sıkıntı yaşıyor. Güçlünün güçsüzü ezdiği bir dünya adaletli bir dünya değildir. Kadın en nadide varlık. Kadına duyarlılık üzerinden bu yürüyüşün yapılması çok anlamlı" diye konuştu.


Yürüyüşte erkeklerin ‘Söz veriyoruz kadına şiddet uygulamayacağız" yazılı pankart taşıması dikkat çekti. Öte yandan Ak Partili kadınlar Taksim Meydanı’nda kurdukları çadırda şiddete uğrayan kadınların sorunlarına çözüm bulmak için 4 gün boyunca hizmet verecekler. Çadırda kadınları dinlemek için gönüllü avukatlar ve psikologlar hazır bulunacak.

(BB)