AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, hafta sonu için geldiği seçim bölgesinde gazetecilerin sorusu üzerine, 31 yaşındaki Çayan Birben'ın yaşamını yitirmesiyle ilgili olayın üzerinde titizlikle durulduğunu söyledi. Olayda kimin ihmali varsa karşılıksız kalmayacağını ifade eden Coşkun, "Bu baştan bir defa müessif bir olay. Hepimizi üzen bir olaydır. Böyle bir olayın şehrimizde yaşanmasından dolayı hepimiz son derece üzgünüz. Olayın nasıl olduğu, ne şekilde gerçekleştiği konusunu bilemiyoruz. Hiçbirimiz olayı yaşamadık. Ben aynı gün Ankara’dan Emniyet Müdürüyle konuştum. Olayı çok yakından takip ettim. Bu, basit bir olay değil. Yaşanması istenmeyen bir olay yaşanmış. Şimdi tabi bunun bir faili var mı, yoksa böyle bir hengamede rahmetlinin kendisinden kaynaklanan bir rahatsızlığı o anda mı zuhur etti veya bir beyin kanaması mı geçirdi, Adli Tıbbın incelemesinin ardından çıkacak bir şey. Olayı çok körüklemenin bir faydası yok" diye konuştu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, Vali Esengül Civelek’in ise bakanlıktan müfettiş istediğini söyleyen Vekil Coşkun, şöyle devam etti:

"Bir defa yanlış yapan varsa o mutlaka cezalandırılmalı. Bilmeden konuşmanın faydası yok. Olayın iki boyutu var. Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Sayın valimiz hemen bakanlıktan müfettiş istedi. Adli soruşturması ve rahmetliyle ilgili tetkikler de yapılıyor. Bunlar ortaya çıktıktan sonra tabi ki polisin bir hatası, kusuru varsa o da ortaya çıkacak. Birçok olayda olduğu gibi emniyetimizi, güvenliğimizi sağlayan, hepimiz için gerekli olan bu teşkilatımızı her konuda sıkıştırma ve yıpratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Yalova’da bu çok az yaşanan bir olay."

Vekil Coşkun, "Yalova’da yaşanan bu olayla ilgili net konuşmamak lazım. Çıkacak sonuçlara göre ne gerekiyorsa yapılacak. Kimin bir ihmali, kusuru varsa bu karşılıksız kalmaz. Ben iktidar partisi milletvekili olarak söylüyorum, bir can her şeyin üzerindedir. Yaşanmamasını gönül arzu ederdi. Ama yaşanmıştır. Olayın sorumluları, suçluları, failleri ortaya çıkacaktır ve çıkarılacaktır. Ondan sonra da gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.



OE(FK/SS)