Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Müceldili Konağında düzenlediği basın toplantısında yaptıkları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Küçükler, kenti gecekondulardan temizleyemeye başladıklarını, otobüs terminali, 240 dönümlük olimpiyat parkı, futbol kampı, et entegre tesisi ve bunun gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Ahmet Küçükler, bir şehirde modern belediyecilk yapılıp yapılmadığını anlamak için belli kıstaslara bakıldığını anımsatarak şunlarısöyledi:

"Bir belediyenin adam akıllı çalışıp çalışmadığına nasıl bakılır? Bunların ilki şehrinin içme suyunu arıtma tesisinden veriyor mu? Öyle doğal kaynaktan ya da kuyudan vermek Avrupa standartlarında belediyecilik olarak kabul edilmiyor. Çünkü suyun hem sağlık açından kontrolü, hem de devamlılığının garantisi anlamında içme suyu arıtma tesisi olmazsa olmazdır. İkinci olarak şehrin katı atık depolama tesisi var mı? Yoksa gelişi güzel vahşi depolama mı yapıyor. Üçüncü olarak hava kirliliği anlamında doğalgaz sistemi var mı? Yeşil alanı var mı? Dördüncü olarak otoparkları var mı? Son alarak ve en önemlisi atık su arıtma tesisi var mı? Şimdiye kadar herkes kanalları Karasu Nehri'ne bağlamış. Sen selamet, ben selamet. Kimse bu işin ihtiyaç olduğunu, bu işe milyon dolarlar harcandığını düşünmüyor. Belediyenin modern bir belediye olmasının en önemli maddesi atık su tesisinin olmasıdır. Avrupa Birliği, atık su tesisi olmayan belediyeleri muhatap almıyor. Her projede bunu ön şart koşuyor. Eğer tesis yoksa 'Ben seni şehir olarak kabul etmiyorum, sen atıklarla çevreyi ve dünyayı kirletiyorsun' diyor. Bizim 64 milyon Euro değerinde atık su tesis projemiz var. Herşeyi hazır.''

CENAZE NAMAZLARI İÇİN TEK MEYDAN

Öte yandan Başkan Küçükler, kentte cenaze namazlarının her camiiden kaldırılamayacağını vurgulayarak, ''Tebrizkapı'da bulunan Narmanlı Cami'sinin önünde meydan çalışmamız var. Orası hem meydan olacak, hem de özellikle Yakutiye bölgesinde her camide değil, artık cenazeleri tek bir camide toplamış olacağız. Orası bütün cenaze namazlarının kılınacağı bir meydan olacak" dedi.



NÖ(KS/COŞ)