Ak Parti Adana İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşmada Ömer Çelik ile İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve diğer Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, partililerle bayramlaştı. Partililerin akın ettiği bayramlaşmada Ömer Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi.

Çelik, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ve BDP'li milletvekillerinin Hakkari'de PKK'lı teröristlerle kucaklaşmasını yorumlarken, "Terör örgütü bir milletvekilini kaçırarak Alevi kardeşlerimizi tehdit ediyor. Alevi kardeşlerimize gözdağı vermeye kalkıyor. Bir milletvekilini partisinden koparmaya çalışıyor. Birkaç gün sonra, BDP'nin sivil siyaseti terk ederek silahlı siyasetin safında yer alan bazı şuursuz milletvekilleri, gidip bu teröristlerle kucaklaşarak şu mesajı vermeye çalışıyorlar: PKK'nın çizdiği alan dışında Kürt olamazsın. PKK'nın çizdiği alan dışında Kürt kimliğini savunamazsın. Üstelik tüm bu olaylar milletimizin gözünün önünde gerçekleşiyor" diye konuştu.

SURİYELİLERLE BAYRAMLAŞTI

Partideki bayramlaşmanın ardından Ömer Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve diğer milletvekilleri ile birlikte iç savaşın yaşandığı ülkelerini terk eden Suriyelilerin kaldığı Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na gitti. 2 bin 24 Suriyelinin kaldığı yurtta çok sayıda sığınmacı ile bayramlaşan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini vurgulayıp, Suriye ve Türkiye'nin halklarının kardeş olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Size bu zulmü çektiren katil Baas rejimi, katil Esad rejimi eninde sonunda devrilecektir, zafer sizin olacaktır. O günlerin çok yakın olduğunu umuyoruz. İnşallah en kısa zamanda kendi topraklarınızda özgürce onurlu bir şekilde yaşama hakkına kavuşacaksınız. Herkes şunu bilsin, hiç kimse zulümle, kendi halkını öldürerek muvaffak olamaz, hayatta kalamaz. Halkın gücü karşısında kimse duramaz. Suriye'nin sahibi sizsiniz ve sizi topraklarınızdan kovanlar yakında tarihin cehennemini boylayacaklar. Burası sizin ülkeniz, burada misafir değilsiniz, burada kendi evinizdesiniz. Sizinle ekmeğimizi, suyumuzu bölüşürüz. Ama istiyoruz ki bir an evvel başınızdaki zalim devrilsin ve siz de evinize yuvanıza tekrar kavuşun."

Çelik, konuşmasının sonunda Suriyelilere, Arapça, 'Zafer Allah'tandır', 'Fetih yakındır' diye seslendi.



ÇA(BY/CK)