AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç partisinin Sivas İl Teşkilatı tarafından düzenlenen siyaset akademisine katılmak üzere kente geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen ve 200 kişinin katıldığı 'Lider Ülke Türkiye' konulu toplantıda konuşan Denemeç bu akademilerde ekonomi, uluslararası ilişkiler, siyaset ve kişisel gelişimin yanında bakanların, genel başkan yardımcılarının ağırlıklı olarak katıldığı deneyim paylaşımı derslerini yaptıklarını belirtti. Bu eğitim programının  AK Parti'nin icraatları ile ilgili bir eğitim programı olmadığını belirten Denemeç, "10 yıl içerisinde Türkiye bir dönüşüm yaşadı. Hem siyasi anlamda, hem ekonomik anlamda hem de uluslararası ilişkiler anlamında bir demokratikleşme ve normalleşme süreci yaşıyoruz. Partimizin belirli politikaları var. Bu politik uygulamalar sahada oluyor. Bunları hep günlük hayatımızda görüyoruz, sağlıkta görüyoruz, ulaştırmada görüyoruz, eğitimde görüyoruz, siyasi hayatımızda görüyoruz. İşte bu yapılanların arkasındaki temel felsefeyi anlayabilmek için böyle bir eğitimden geçmek gerekiyor. Bu eğitim Sivas'ta olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımıza açıktır. Eğitimin başında ve sonunda anketler yaparak fikirlerin nasıl değiştiğini görebiliyoruz" dedi.

Siyaset akademisinin gelecekte siyasete atılmak isteyenler için bir avantaj olduğunu belirten Denemeç, "Siyaset akademisi partimizin tanıtılmasına da kolaylık sağlıyor. Yapmış olduğumuz bu akademik çalışmalar insanlara örnek oluyor. Onun için burada öğreneceklerimiz siyasetle ilgili, gelecekte siyaseti düşünen ve halihazırda siyasette olan arkadaşlarımız için de çok büyük bir kazanım olacaktır" diye konuştu.

Siyaset akademisinde kişisel gelişim derslerinin de olduğunu belirten Denemeç, "Bu dersler sadece siyasetle ilgilenenlere değil, iş hayatımızdaki arkadaşlarımıza, hatta aile hayatımızda da çok yardımcı oluyor. Siyaset ailede başlıyor biliyorsunuz. Karı koca ilişkileri de belirli ölçüde siyasetin farkına varmadan yapıldığı ilişkilerdir" dedi. Reha Denemeç, katıldığı siyaset akademisinde deneyim paylaşımı dersi de verdi.

Siyaset akademisine katılanlar anlatılanları dikkatle dinleyerek notlar aldı. Siyaset akademisine katılanlar arasında sınav yapılacağı ve her ilden seçilen birincilere sertifika ve plaketlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği belirtildi.



HÖ(EA/CK)