Başiskele İlçesi'nde oturan Şükran- İsmail Keleş çifti, çocukları Mustafa'yı bir süre önce Armutboğazı Mevkii'ndeki Kuran kursuna yazdırdı. Aydınkent İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf ögrencisi Mustafa Keleş, ailesine ve çevresine Kuran kursuna gitmek istemediğini söyledi. Mustafa, dün sabah da Kuran kursuna gitmek için evden çıktı ancak otobüse binerek ailesine haber vermeden annesinin halasının evine gitti. Ailesinin buraya geldiğinden haberi olduğunu sanan akrabaları da Mustafa'nın kendi evlerinde olduğunu söylemedi.

Akşam saatlerine kadar Mustafa'nın eve dönmemesi üzerine meraklanan ailesi, telefonla aradıklarında çocuklarının Kuran kursuna da gitmediğini öğrendi. Paniğe kapılan aile, polis ve jandarmayı arayarak yardım istedi. Harekete geçen güvenlik güçleri, AKUT ve İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama- kurtarma ekipleriyle birlikte ev ve Kuran kursu arasındaki güzergahta, yol kenarındaki kırsal alanda arama çalışması yaptı. Gece boyunca yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.

Ekipler bugün sabahın erken saatlerinde yeniden arama başlattı. Ancak öğlene doğru Mustafa Keleş'in geceyi ailesine haber vermeden gittiği annesinin halasının evinde geçirdiği ortaya çıktı.

Akrabasının evinden çıkıp evine gideceği sırada jandarma ekibinin gördüğü Mustafa, onların kendisini aradığını öğrenince şaşırdı. Şükran- İsmail Keleş çifti hemen durumdan haberdar edilirken, Mustafa ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Mustafa Keleş, "Kuran kursuna gitmek istemiyordum. Önceden de sık sık söylemiştim gitmek ismediğimi. Kurs hocası bana alışacağımı söyledi. Kuzenimle Bahçecik merkeze gittik. Kuzenim geri döndü. Annemin halasının evine gittim. Bugün eve gidecektim ki beni jandarma buldu. Bir daha yapmayacağım. Herkesin beni aradığını düşünmemiştim" dedi. 

Jandarma karakolunda alınan ifadesinin ardından Mustafa Keleş, gelen ailesine teslim edildi.



EA(MB/SS)