Kumluca'da ailesiyle birlikte oturan Melek Yılmaz, geçen yıl İmam Hatip Lisesi 6'ncı sınıfa devam ederken, Hüseyin Girgin ile tanışarak arkadaş oldu. Bu ilişkiden haberdar olan baba Salih Yılmaz, kızı Melek Yılmaz'ın kaydını alarak okula göndermedi.

Ailesinden gizli erkek arkadaşıyla görüşmeye devam eden Melek Yılmaz, 4 Nisan'da ailesine Hüseyin G.'nin kedisiyle evlenmek istediğini ve istemeye geleceğini söyledi. Aynı gün saat 20.00 sıralarında evden ayrılan Melek Yılmaz'dan bir daha haber alınamadı.

HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Kızının erkek arkadaşı tarafından kaçırıldığını ileri süren baba Salih Yılmaz, Kumluca Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikâyetçi oldu. Cumhuriyet savcılığına da Hüseyin Girgin hakkında 'adam kaçırmak' iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Yılmaz, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi. Kızının rızasıyla gitmediğini ve alıkonulduğunu belirten Yılmaz, "Kızım isteğiyle evden kaçmış olsa mutlaka bizi arardı. 18 gündür kayıp ve haber alamadık" dedi.

İSTEMEYE GELECEKLERDİ

Hüseyin Girgin'i hiç görmediğini de vurgulayan Salih Yılmaz, "Kızım geçen yıl İmam Hatip Lisesi 6'ncı sınıf öğrencisiydi. Okula gelip giderken Hüseyin ile tanışmış. Bunu öğrendiğimde tasdiknamesini alarak bir daha okula göndermedim. Fakat bizden habersiz telefonda görüşmüşler. Kızım kaybolduğu gün arkadaşının kendisini istemeye geleceğini söyledi. Biz ertesi gün gelecek misafirleri beklerken kızım kayboldu" diye konuştu.

KAÇMASI İÇİN BİR NEDEN YOKTU

Anne 38 yaşındaki Emine Yılmaz ise kızlarıyla aralarında bir sorun olmadığını ve kaçması için de bir sebep bulunmadığını belirtti. Kızının kimler tarafından kaçırıldığını bilmediğini vurgulayan anne Yılmaz, "Hüseyin Girgin ve ailesi 5 Nisan'da kızımı istemeye gelecekti. Kızım bize öyle söyledi. Biz de aile ile tanışmak için hazırlık yapıyorduk. Ancak 4 Nisan'da Melek kayboldu. 18 gündür haber alamıyoruz. Kaçması için bir neden olmadığı için kaçırıldığını düşünüyoruz. Yaşamından endişe ediyoruz" dedi.

Melek Yılmaz'ın ablası 19 yaşındaki Suna Rukiye Yılmaz ise kardeşini çok özlediğini ve bir an önce eve dönmesini beklediğini söyledi.