Ayakkabı İmalat Sanayi'nin (AYİMSAN) sahibi Ercan Aslan, İstanbul'daki fabrikasını doğup büyüdüğü topraklara taşıyarak hemşehrilerine iş imkanı sağladığını belirtti. Fabrikada 45'i kadın, 87 işçinin çalıştığını anlatan Aslan, "Ağrı, memleketim olduğu için geldim. Günde 3 bin sandalet ve ayakkabı üretiyoruz. Üretim oranı az, müşterilerin beklentisi daha fazla. Kalifiye eleman sıkıntısı çektiğimiz için istediğimiz verim ve üretimi alamıyoruz. Türkiye'de tanınmış bir firma ile işbirliği içinde çalışmaktayız. Ürünlerimiz önce İstanbul'a, oradan İran ve Irak'taki toptancılara gönderiliyor" diye konuştu.

Fabrikasında 14 yaşındaki oğlu Muhammed Aydın ile birlikte çalışan 40 yaşındaki ustabaşı İsrafil Aydın ise "Oğlum hem okuyor hem de çalışıyor. Ben 12 yıldan bu yana ayakkabı sektöründeyim. Şimdi memleketim Ağrı'da çalışmakta mutluyum. Yeni ustalar ve elamanlar yetiştirmekten keyif alıyorum" dedi.

İşçilerden 21 yaşındaki Hasret Çakır, "Ağrı'da ilk kez bayanların çalıştığı bir fabrika açıldı. Bu bizim için bir şans" ifadelerini kullandı.



AU(KS/CK)