Valilikten yapılan açıklamaya göre, 20 Kasım günü Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen planlı operasyon kapsamında Emniyet Terörle Mücade Şube Müdürlüğü, Ağrı merkezde bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik çalışma yaptı. Ağrı'da çeşitli tarihlerde yapılan molotoflu ve havai fişekli saldırılarla, yol kesme eylemlerine katılan 12 kişi, yakalanarak gözaltına alındı. 

Yakalananlar hakkında yapılan soruşturmada, yüzlerini poşu ile gizleyen grubun 18 Kasım günü Sıtkıye Mahallesi İmam Hatip İlköğretim Okulu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik molotoflu eylem yaptığı, çeşitli tarihlerde Ağrı- Van karayolunu kesme eylemlerini gerçekleştirdiği saptandı. Eylemlerde giydikleri kıyafetler ile kullandıkları malzemelerle, sözde Kürdistan parası olarak kağıt parçaları ele geçirildi. 

Yakalananlardan yaşı küçük olan bir kişi Çocuk Şubesinde, 11 kişi ise Terörle Mücadele Şubesinde yapılan soruşturmaları ardından dün Adliyeye verildi. Ağrı 1'inci Sulh Mahkemesine çıkarılan 12 kişiden 7'si, 'Kamu malına zarar vermek, silahlı terör örgütü üyesi olmak ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçlarından tutuklandı. Tutuklananlar, Ağrı M Tipi Ceza Evine gönderilirken, 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



AU(KS/AAA)