TGB Afyonkarahisar Şubesi, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okullardan kaldırılması tartışmalarını protesto etti. Bankalar Caddesi'ndeki PTT Şubesi önünde toplanan grup, 'Titre AKP, Türk gençliği geliyor', 'Gençlik birliğe, tam bağımsız Türkiye', 'Atatürk gençleri görev başında' diye slogan attı.

Grup adına açıklama yapan TGB İl Sekreteri Tuğba Ünver, Gençliğe Hitabe'nin kaldırılması girişimleri ile milli bayramların kutlanmamasını "Cumhuriyetle hesaplaşma" olarak nitelendirdi. Ünver, "Kemalist Devrim'in sembolleri bilinçli ve programlı bir şekilde unutturulmak istenmektedir. Bugün geldiğimiz süreç, karşı devrim sürecidir. AKP iktidarı, milli değerlerimizi ortadan kaldırarak Cumhuriyet adına, Mustafa Kemal adına ne varsa yok etmek istemektedir" dedi.

Ünver'in "Şimdi Gençliğe Hitabe'yi okuyoruz" dediği sırada boynuna taktığı ve üzerinde 'AKP' yazan bir tabelayla öne çıkan TGB üyesi Dilara Gündoğdu, "Bir dakika. Biz Gençliğe Hitabe'yi kaldırmıyoruz, sadece küçük değişiklikler yaptık" diyerek 'Ey Sistem Gençliği' diye başlayan bir hitabe okudu.

Grup, daha sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyarak eylemlerine son verdi.



MA(SU/CK)