İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Keskin, Ertaş Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Denizli Belediyesi aleyhine tazminat davası açıp açmadığını, sonucunun ne olduğunu, Denizli Belediyesi aleyhine icra işleminin yapılıp yapılmadığını, tazminata ne kadar ana para ve faiz ödendiğinin açıklanmasını istedi. CHP'li Keskin önergesinde, 'Denizli Belediyesi'nin sürdürdüğü alt ve üst yapı ile yol yapım çalışmalarındaki uygulama hataları ve hukuk dışı yöntemlerin yüzlerce esnafı mağdur ettiği, birçok işyerinin de bu yüzden ekonomik zarara uğradığı konusu sürekli olarak medyada haber olmakta ve halkın yoğun şikayetlerine yol açmaktadır' dedi.

Adnan Keskin, Denizli Belediyesi yönetimi tarafından hukuka aykırı uygulamalarla işyeri zarara uğrayan şirket yöneticilerince belediye aleyhine dava açıldığını belirterek, 'Söz konusu davada belediyenin yüklü bir tazminata mahkum olduğu hakkında ciddi iddialar vardır. Denizli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü ise meclis üyelerinin konuya ilişkin yazılı soru önergelerine kaybedilen bir dava dolayısıyla 50 bin liranın üzerinde yapılan ödemenin söz konusu olmadığını bildirmiştir. Bu durum, yönetim tarafından açılan davayı ve ödenen tazminatı gizlemeye gayret edildiğini açığa çıkarmaktadır' ifadelerine yer verdi.

Adnan Keskin, önergesinde Anayasa'nın 129'ncu maddesinde, memurlar ve kamu görevlilerinin yetkilerini kullanırken işledikleri suçlardan doğan tazminatların kendilerine rücu edileceği hükmü taşıdığını belirterek, 'İdare tazminat davası sonucu uğradığı zararı yönetimde bulunanlardan tahsil etmek için herhangi bir dava açmış mıdır? Belediye aleyhine 2004-2011 yılları arasında açılmış kaç dava vardır, hangi davalar sonuçlanmış, hangi davalar devam etmektedir?' sorularının da yanıtlanmasını istedi.

 

ONB (AÖ/RT)