İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyelerinde çalışan, KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi 300 kişi, basın açıklaması yaparak, fazla mesai ve ulaşım ödeneklerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. İzmir Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklamayı okuyan BES İşyeri Temsilcisi Selma Şen, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmayla, yargı mekanizmasının nasıl işlediği konusunda yeterince bilgisinin olmadığını öne sürdü. Bakan Ergin'in adliyelerdeki tüm işlerin hakim ve savcılar tarafından yapıldığını söyleyerek yargı emekçilerini üzdüğünü belirten Şen, "Bu açıklama ne yazık ki yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşirleri ve bir bütün olarak yargı emekçilerini yok saymıştır. Sadece Adalet Bakanı mı? Hayır. AKP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, bizlerin 3 bin 500 lira maaş aldığımızı sanıyor" dedi.

Selma Şen, Adalet Bakanlığı'nda çalışanların yıllardır biriken ekonomik, özlük ve sosyal taleplerinin, sendikanın sürdürdüğü mücadeleye rağmen 2013 yılı bütçe tasarısında yer almadığını dile getirerek, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ve ulaşım ödeneklerinin kaldırılmasını protesto ettiklerini, mücadele ederek ve bedel ödeyerek kazandıkları haklarını koruyacaklarını söyledi. Sorunlarını aktaran mektupları Adalet Bakanlığı'na yollayacaklarını kaydeden Şen, "Bizi duymayanlara, görmeyenlere bugün bir kez daha sesleniyoruz: 20 Aralık sabahı da yarım gün üretimden gelen gücümüzü kullanarak, iş bırakma eylemi yaparak alanlara çıkacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Bayraklı Postanesi'ne kadar yürüyen grup, taleplerini içeren mektupları Adalet Bakanlığı'na postaladı.



BK(AÖ/CK)