Son Valiler Kararnamesi'nde Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın merkez valiliğine atanmasının ardından, yerine Mahmut Demirtaş göreve başladı. Sabah saatlerinde yeni görevine başlayan Demirtaş için valilik binası önünde tören düzenlendi. Polis merasim mangası ve çeşitli kurum amirleri tarafından karşılanan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yeni makam koltuğuna oturdu.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici tarafından yeni görevi tebrik edilen Vali Demirtaş, gazetecilere ilk açıklamasını yaptı. Ekip ruhuyla Adıyaman’a hizmet etmeye geldiğini belirten Vali Demirtaş şöyle konuştu:

"Bakanlar Kurulu’nun 3 Ağustos 2012 tarihinde 3511 sayılı kararnamesiyle Adıyaman’a vali olarak atamam yapıldı. Tarihi, kültürü, enerji kaynakları, Komagene Krallığı’nın eşsiz hoşgörüsü ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerinin yaşandığı Adıyaman’da vali olarak hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda bu şerefli görevin ağır sorumluluğunun da farkında olduğumu ifade etmek istiyorum."

Vali Demirtaş, makamında bir süre tebrikleri kabul etti.



FB(BT)