Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı'nı seyyar satıcılardan temizlemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, onlarca zabıta ekibiyle birlikte çalışma başlattı. Sabah saatlerinde bölgeye giren ekipler, seyyar tezgahları topladı. Tezgahların toplandığını gören seyyar satıcılar da ekiplere engel olmak için harekete geçti. Zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında arbede çıktı. Onlarca zabıta ile seyyar satıcının karıştığı kavgayı, otomobiliyle yoldan geçerken fark eden 28 yaşındaki Şahin Çelik cep telefonuyla görüntülemek istedi. Bu sırada Şahin Çelik, yüzünü görmediği bir zabıtanın saldırısına uğradı. Sol koluna sopayla vuran zabıta memuru, Şahin Çelik'in elindeki telefonu aldı. Yaşanan arbede sırasında Çelik ile 6 seyyar satıcı yaralandı.

ZABITALARI SUÇLADILAR

Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürülen seyyar satıcılar tedaviye alındı. Zabıtaların saldırısına uğradıklarını belirten seyyar satıcılar, "Ellerinde 2-3 metrelik demir çubuk ve sopalarla geldiler. Karşı çıkmak isteyenleri de biber gazı sıkıp, sopalarla dövdüler. Resmen zabıta terörü yaşandı" diye tepki gösterdi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Şahin Çelik ise, "Koluma sopayla vurup, telefonumun hafıza kartını zorla aldılar" diye konuştu.



FK(BK/COŞ)