Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 Mayıs'ta PKK/KCK'nın Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi içinde korsan gösteri yapma, yol kapama, lastik yakma, güvenlik güçlerine, otolarına, toplu taşıma araçlarına yönelik taşlı ve molotofkokteyli, havai fişekli ve el yapımı parça tesirli bombalı saldırı olayları, araç kundaklama, terör örgütüne kırsal alanda elaman temin edip gönderme gibi eylem ve faaliyetlere yönelik operasyon yaptı.

Birçok adrese yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı, yapılan aramalarda 4 bilgisayar, 14 cep telefonu ve sim kartları, 7 flaş bellek, 6 hafıza kartı, 40 CD ve DVD, 24 yasak yayın ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Sorgulanan şüpheliler H.Ö., S.D., Z.Y., M.G., T.K., A.E., S.D., S.P., R.İ., M.A., Y.U., R.D. ve F.T., dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 7'si tutuklandı, 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kimin tutuklanıp tutuklanmadığı konusunda Adana Valiliği açıklama yapmadı.


BY(OA/BT)