Dün gece 23.45'te Adana Garı'na 500 metre uzakta meydana gelen kazada, Adana yönünden çıkıp manevra için dönüş yapmak için hareket halinde olan Şamil G. ve Kasım Ç. yönetimindeki boş yolcu treni, Mersin'den gelen Selim K. ve Yalçın Y.'nin makinistliğini yaptığı ekspres yolcu treni ile çarpışmıştı. Kazada Mersin yönünden gelen treninde 2 makinist ile 13 yolcu yaralandı. Yaralılardan 11'i ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Aralarında makinistlerin de bulunduğu 4 yaralının tedavisine devam edildiği belirtildi.

Kazanın ardından hasar gören bir lokomotif ve bir vagon vinçler yardımıyla çekildi. TCDD 6'ıncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, raylarda onarım ve bakım çalışması yaptı. Kazanın ardından Cumhuriyet Savcılığı ve TCDD 6'ncı Bölge Müdürlüğü ayrı ayrı soruşturma başlattı. Kazanın nedeni konusunda incelemelerin sürdüğü belirtildi.

NİĞDE'DE DE MAKİNİSTLER ALKOLLÜ ÇIKMIŞTI

Geçen 19 Nisan'da Niğde'nin Ulukışla Tren İstasyonu'nda meydana gelen ve 15 kişinin yaralandığı tren kazasında ise yük trenini kullanan makinistlerin alkollü olduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada yük treninin, trafik mevzuatına ve trafik cetveline uygun olarak istasyon girişi baş makasında durarak, tren teşkil memurunun talimatından sonra hareket etmesi gerekirken, bu kurallara uymayarak kendisine kapalı olan makasa tersten girdiği ve bu sırada istasyona giren yolcu treninin son vagonlarına çarptığı anlaşılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında yük treninin makinistlerinden Ali K.'nın kanında 1.36, diğer makinist Ali B.'nin kanında da 0.28 promil alkol saptanmış, bunun üzerine yük treni makinistleri ve tren şefi açığa alınmıştı.