BDP'nin geçen hafta tüm il örgütlerine gönderdiği 'ışıkları karartın, eylemleri arttırın' bildirisinden sonra, son günlerde Diyarbakır kent merkezinde akşam saat 19.00'dan sonra açlık grevlerine destek amacıyla ışık karartma eylemiyle birlikte, gürültü çıkaranları engellemek amacıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kabahatler Kanunu'nu devreye soktu. Saat 19.00'dan sonra açlık grevlerine destek amacıyla ışık karartma eylemi sırasında tencerelere vuranlar, araçlarında korna çalanlar, ıslık çalanlar ve balkonlarının demirlerine vurarak gürültü çıkaranlar polis tarafından izlemeye alındı. Kentin özellikle Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde yoğun bir şekilde yapılan ışık karartma eylemine destek amacıyla korna çalan araç sürücüleri ile balkon demirlerine ve tencerelere vurarak gürültü çıkardıkları gerekçesiyle 150 kişiye 50 ila 400 lira arasında değişen idari para cezası kesildi. Ceza makbuzları gürültü yapanların evlerine gönderilirken, uygulamanın vatandaşların şikayeti üzerine yapıldığı bildirildi.

40'I ÇOCUK 91 GÖZALTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili mahalle muhtarlarına bilgilendirme yazısı gönderilirken, polis panzerlerinden ise, "Eyleme gürültü yaparak katılan vatandaşlara sesleniyorum. Yaptığınız kanunlara aykırıdır. Kanuna aykırı hareket edenler hakkında gerekli idari para cezası kesilecektir" anonsu yapılıyor.

Diyarbakır kent merkezinin bir çok semtinde meydana gelen olayları katıldıkları gerekçesiyle 40'ı çocuk 91 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.



CA(GG/COŞ)