Erol S. yanağındaki şişlik nedeniyle önceki gün Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne oğlu Levent S. ile birlikte geldi. Dr. Aytaç Kenar, iddiaya göre, Erol S.’ye durumunun acil olmadığını, kendisine reçete yazacağını ve pazartesi polikliniğe giderek muayene olmasını söyledi. Bu sözler üzerine baba ve oğlu bağırmaya başladıktan sonra Dr. Aytaç Kenar ile Acil Serviste bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Hasan Akbulut’a saldırdı. Doktorları, hastane çalışanları ile muayene olmaya gelen diğer hastalar kurtardı. Baba oğul ardından gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Aytaç Kenar aldığı darbe ile başından yaralanırken 4 dikiş atıldı. Genel Cerrah Hasan Akbulut’un da sol işaret parmağında çatlak oluştu. Kenar’a 7, Akbulut’a ise 5 gün iş göremez raporu verildi.

Polisteki ifadesi ardından baba ve oğlu, savcılık kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"KINIYORUZ"

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Mustafa Saymaz, Lüleburgaz Devlet Hastanesi acil servisinde, iki doktorun saldırıya uğramasını kınadı. Saymaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes yatağında uyurken, görev başında olan arkadaşlarımız, görevini yaparken saldırıya uğramaları bizleri ve vatandaşlarımızı üzmüştür.Biz şiddet istemiyoruz.Sağlık Bakanlığımız, artan şiddet olaylarını sık sık dile getiriyor. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu olayların takipçisi olacağız. Müracaat eden kişinin yanağında şişlik var. Doktor arkadaşımız tükürük bezinde meydana gelen bu olay nedeniyle uzman doktora bilgi veriyor. Bunun üzerine kendisine reçete yazacağını durumunun acil olmadığını söyleyerek Pazartesi günü gelmesini istiyor. Ondan sonra istenmeyen olaylar gelişiyor. Darp eden vatandaşların serbest bırakılmasını kınıyoruz. Bu kişileri de saldırılarından dolayı kınıyorum. Cerrah olan arkadaşımızın parmaklarında çatlak var, diğer arkadaşımız da başından darbe almış. Evde istirahat ediyorlar. Görev yapamayacak hale getirilmişler. Bu kişiler diğer vatandaşlarımızı tehlike altında bırakıldı. Bir doktorumuz 7 gün, bir doktorumuz da 5 gün raporlu.Yani bu arkadaşlarımız hizmetten uzaklaştırılmış oldu.İki saldırgan hiç olmazsa mahkemeye kadar gözaltında bulunmalıydılar.”



Vİ(LK/İD)