Konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Gökşen Mustafa Yücel Lisesi Müdürü Turan Atilla, Darıca Gençlerbirliği kulüp yöneticileri ve öğrenciler izledi.

Konuşmasına sporcu sağlığı ve spor hekimliğinin önemine işaret ederek başlayan Abdullah Avcı, futbola semt sahalarında başladığını ve sakatlık sonrası semtlerdeki ''çıkıkçılara'' gidip tedavi olduğunu anlatırken şunları söyledi:

"'80'li yıllardan bahsediyorum. Semt sahalarında futbol oynarken burkulma yaşadığımızda, tedavimizi mahallelerdeki 'çıkıkçılara' yaptırırdık. Ondan sonraki dönemde kulüplerde de durum farklı değildi. Kulüplerde tek bir masör vardı ve sağlıkla ilgili her şey bu masöre emanet edilmişti."

Abdullah Avcı, Büyükşehir Belediyespor'da göreve başladığında da kulüpte tek masör olduğunu, 6 yıllık çalışma döneminin ardından artık bu takımda spor hekimi, 3 fizyoterapist ve 3 masörün bulunduğunu açıklarken şöyle konuştu: 

''Bana göre spor hekimliği, artık futbolun olmazsa olmazı. Zamanımızın büyük bölümünü sağlık merkezi kurmak için geçiriyoruz. Sporcu sağlığı ve performansları konusunda kafa yoruyoruz. Henüz A millis takımı konuşmuş değiliz. Özellikle alt yapılarla ilgili antrenman programını, spor hekimlerine danışarak yapıyoruz. Bunun kulüplere de yansıyacağını düşünüyoruz. Buraya da davet edildiğim anda hiç düşünmeden gelmeyi kabul ettim.''

"RİVA TESİSLERİ PROJESİ HAZIR"

Abdullah Avcı, bir soru üzerine tesisler ve nasıl bir ekip kurmayı düşündüğü konusunda ise şunları söyledi:

"Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri var. Şu anda atıl vaziyette. Biz burayı yeniden hayata geçirmeye çalışıyoruz. Orada bir sporcu performans merkezi kuruyoruz. Uzmanlardan görüş alıp, proje hazırlıyoruz. Antrenman, performans ve analiz antrenörleri olacak. Bu sağlık ekipleri 14 yaş grubundan başlayacak. Bu ekipler, futbolcuların kulüpleriyle de yakın temas içinde olacak. Sağlık başta olmak üzere tüm gelişmeleri kulüplerle birlikte takip edecek. Ben kurumsallaşmaya inanan bir insanım. Özellikle kulüp yapılanmasında CEO (üst yönetici), insan kaynakları ve profesyonel spor yöneticilerinin olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu yapı kurulursa, sporcu sağlığı anlamında da gerekli çalışmalar daha rahat yapılır. Milli takımlarda 14 yaş grubu kuracağız, antrenör sayısını da artıracağız."

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve Gökşen Mustafa Yücel Lisesi Müdürü Turan Atilla, konferanstan sonra Abdullah Avcı’ya teşekkür plaketi verdi.


EP(MB/AÖ) FOTOĞRAF