Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne böbrek nakli için gelen Şaide Bozkurt, daha önce de böbrek çıktığını, ancak yaşadığı sorun nedeniyle naklin gerçekleşemediğini söyledi. Gaziantep’te inşaatlarda işçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan 7 çocuk babası 37 yaşındaki Şevket Bozkurt, kızı Şaide'nin 5 yıldır diyalize girdiğini söyledi. Şevket Bozkurt, "Şaide İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisiyken rahatsızlandı. Götürdüğümüz hastanede acil olarak diyalize girmesi gerektiğini öğrendik. 5 yıldır diyalize giriyor” diye konuştu. 

Kızının kalp yetmezliği hastalığı da olduğunu söyleyen baba Şevket Bozkurt, “Şaide’de kalp yetmezliği de var. Nakil dönemleri o nedenle sorunlu geçiyor. Geçen yıl Mart ayında yine Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne nakil için gelmiştik. Ama olmadı. İnşallah bu kez olur" dedi.

Baba Bozkurt, kendilerini Antalya'ya özel uçağıyla getiren Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'na teşekkür etti.

5 yıldır diyalize girdiğini söyleyen Şaide Bozkurt, "4'üncü sınıfa kadar okuluma devam ettim. Nakil olursam çok mutlu olacağım. İyileştikten sonra okuluma devam edeceğim" diye konuştu.



EA (SU/RT)