Füze kalkanını protesto için Malatya’da buluşan yaklaşık 300 TGB üyesi ilk olarak Soykan Parkı’na kadar yürüyerek eylem yaptı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında TGB’liler sık sık ABD aleyhine slogan attılar. Soykan Parkında sona eren yürüyüş sonrası eylemciler otobüslerle ABD'li askerlerin kaldığı otele gittiler. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri barkikat kurarak, TGB’lilerin otele girmelerine izin vermedi.

Otel önünde açıklama yapan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, otelde konaklayan ABD askerlerine hitaben, "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin. TGB'liler elerinde çuvallarla sizleri kovalayacak. Yurdumuzu terk edinceye kadar bizden kurtulamayacaksınız" dedi. TGB’liler ellerinde çuvallarla uzun süre slogan atarken, bir eylemci ise İngilizce konuşma yaparak ABD’lilerin ülkelerine dönmesini istedi. TGB Genel Başkanı Yücel bir çuvalı otelin giriş kapısına atarken, diğer eylemciler ellerindeki çuvalları ABD’li askerlerin kullandığı araçların üzerlerine fırlattılar.

TGB üyeleri daha sonra Kürecik’e giderek eylemlerine son verdi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı Kürecik’te NATO üssünün bulunduğu dağa çıkamayan TGB’liler ellerinde pankartlarla burada da slogan attılar. TGB üyeleri daha sonra yanlarında getirdikleri başına çuval geçirilmiş ABD askeri maketini, füze maketinin yanına bıraktılar. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

CÖ(MP/SSA) (FOTOĞRAF)