İdil İlgi Kabakçı, annesi mimar Canan Kabakçı ve ressam babası Sadık Kabakçı'nın da desteği ve ilgisiyle 5 yaşında fotoğraf çekmeye başladı. Doğa ve hayvan fotoğrafları çekmeyi çok seven İdil, geçen yıl bir alışveriş merkezinin içerisinde ilk fotoğraf sergisini açtı. İdil İlgi Kabakçı, sergideki 24 fotoğrafın tamamını tanesi 75 liradan sattı. İdil elde ettiği bin 800 lirayı geçen günlerde LÖSEV'e bağışladı.

Başöğretmen Atatürk İlkokulu 2'nci sınıfta öğrenim gören İdil İlgi Kabakçı, fotoğrafın yanı sıra resim ve bale yapıyor, piyano çalıyor, lisanslı cimnastik sporcusu olarak Antalya İl Gençlik ve Spor Kulübü'nde yarışmalara katılıyor.

Doğa ve hayvan fotoğrafları çekmeyi çok sevdiğini belirten İdil İlgi Kabakçı, "Doğa benim tutkum. Ağaçlar, dağlar, çiçekler ve deniz fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum" dedi.

'HASTANEDE SAÇSIZ ÇOCUKLARI GÖRÜNCE'

Anne Canan Kabakçı, sergiyi açmadan önce kızının en iyi 24 fotoğrafını seçmesinde yardımcı olduğunu fakat bağış konusunda herhangi bir yönlendirmede bulunmadıklarını, kızının kendi kararı olduğunu söyledi. Anne Kabakçı, bir hastalığı sırasında hastaneye gittiklerinde İdil'in saçları olmayan maskeli çocukları görünce merak edip sorduğunu ve lösemili çocuklarla ilk burada tanıştığını söyledi. Kendisinin, "Herkes bizim kadar şanslı olmuyor" yanıtı üzerine duygulanan İdil'in bağış kararını o gün aldığını kaydeden Canan Kabakçı, bu fikri kafasında oluşturarak hayata geçirdiğini anlattı.

MA(SU/COŞ)