Bursa Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl nisan ayında yapılan bir ihbar sonucu Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi (47), cezaevi tekstil atölyesi İnfaz Koruma Başmemuru Ali Özdamar (55), İnfaz Koruma Memuru Kemal Önder (35), İnfaz Koruma Başmemuru Mustafa İrven (42) ve İnfaz Koruma Memuru Murat Yavaşcan (40), cezaevinde kalan hükümlü İbrahim Halil Maraş (45) ile dışarıda olan kardeşleri Mehmet Ali (28) ve Mahmut Maraş'ı (33) gözaltına aldı.

Cezaevi Müdürü ve infaz koruma memurları, 'Rüşvet almak ve vermek', 'Görevi kötüye kullanmak', 'Cezaevine haberleşme aracı sokmak' ve 'Taşıt Kanunu'na aykırılık' ile suçlandılar. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 6'sı tutuklanırken İnfaz Koruma Başmemuru İrfan İrven ile İrfaz Koruma Memuru Murat Yavaşcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa H Tipi Cezaevine konan sanıklar 8 ay sonra serbet bırakıldılar.

Haklarında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 41 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanıkların yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan yargılamaya Mehmet Ali Maraş katılmazken diğer 7 sanık hazır bulundu.

Mahkeme heyeti karar aşamasına gelen duruşmayı, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde, Abdülkadir Öztüfekçi hakkında devam eden, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili yeni iddiaların araştırılması nedeniyle yargılamayı erteledi.