Tokat'ın Almus İlçesi Dikili Kasabası'nda oturan 5 çocuk annesi Şerife Aktaş, evinde rahatsızlanınca Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada Nöroloji yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Aktaş'ın dün öğle saatlerinde doğru beyin ölümü gerçekleşti. Yaşlı kadının beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından hastanenin organ ve doku nakli birimi sorumlu hekimi Dr. Sevim Altın, Aktaş'ın çocukları ile görüşerek organ bağışı konusunda bilgiler verdi. Doktorlarla görüşen Aktaş'ın çocukları annelerinin organlarının bağışlamasına izin verince Şerife Aktaş'ın iki böbreği ve karaciğeri sabah saatlerine doğru hastaneye gelen ekip tarafından alındı. Alınan organlardan böbreğin biri karayolu ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne diğer böbreği ile karaciğeri ise kentte gelen hava ambulansı helikopteri ile Ankara Medikana Organ Nakli merkezine gönderildi. Annelerinin cenazesi almak için hastane morgunda bulunan 54 yaşındaki Ömer Aktaş, organ bağışı konusunda kendilerine hastane personellerinin uyarıda bulunduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Annemizi kaybettik. Ama zannediyorum ki üç kardeşimiz bugün sevinç içerisinde inşallah. Hayırlı olmuştur. Onlara bir nebze olsun yardımcı olmuşsak biz memnun oluruz. Annem rahatsız değildi ama sanırım yüksek tansiyondan felç oldu. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra buradaki görevliler bizlere uyarıda bulundular bizde organ bağışını kabul gördük."

Şerife Aktaş'ın oğlu, 58 yaşındaki Veysel Aktaş ise, "Bir insana eğer can veriyorsa biz mutlu oluyoruz. Bizim acımızda azaldı. Eğer bundan insanlar faydalanıyorsa çok güzel. Herkesi organ bağışını yapmasını istiyorum" diye konuştu. Tokat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Muharrem Ünal da, "Organ bağışı Tokat'a ilk defa sağlandı. Ailemizin acı yaşarken diğer aileleri sevindirmesi büyük bir olay. Şu anda hem acıyı hem sevinci yaşıyoruz. En az 3 kişiye hayat verecek organlar" dedi. Çocukları tarafından hastaneden alınan Şerife Aktaş'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Almus ilçesine bağlı Dikili Kasabası'na götürüldü.



MT(EA/İD)